ZA PROJEKTE ČETIRI MILIONA EVRA: Fond za nauku poziva mlade naučnike da se prijave do 10. jula

B.B.

12. 05. 2023. u 11:39

FOND za nauku Srbije otvorio je svoj deveti program, PROMIS 2023, vredan četiri miliona evra, kao podrška najboljim projektima mladih istraživača i naučnika u ranoj fazi karijere, do sedam godina nakon doktorata. Predlozi projekata se mogu podneti do 10. jula.

ЗА ПРОЈЕКТЕ ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА: Фонд за науку позива младе научнике да се пријаве до 10. јула

Foto P. Milošević

Maksimalan budžet je do 150.000 evra po projektu, koji može trajati do dve godine. Sredstva su namenjena za rad istraživačkih timova, opremu i potrošni materijal, međunarodnu saradnju, objavljivanje naučnih publikacija kao i druge aktivnosti koje su neophodne za razvoj nauke i istraživanja.

Mladi naučnici će kroz otvoreni konkurs Fonda za nauku moći da predlažu predloge projekata iz svih oblasti nauka, formiraju svoje timove i steknu važno iskustvo u upravljanju naučnim istraživanjima. Program podržava osnovna i primenjena istraživanja u svim naučnim oblastima, a projekti nemaju unapred zadate teme.

- Program PROMIS 2023 je prilika za mlade naučnike u Srbiji da svoj entuzijazam, energiju i izvrsne ideje realizuju kroz naučne projekte koji će doprineti daljem razvoju nauke i našeg društva - navela je dr Milica Đurić Jovičić, v. d. direktora Fonda za nauku.

- Da je naša nauka konkurentna i daje izvrsne rezultate pokazuje činjenica da je u okviru prethodnog PROMIS programa (2020-2022), 59 istraživačkih timova na osnovu rezultata svojih PROMIS projekata objavilo 593 naučne publikacije, od čega je 123 u vrhunskim časopisima kategorije M21 i M21a. Buduća generacija mladih PROMIS istraživača će imati mogućnost da stekne dodatna iskustva u upravljanju projektima koja će im biti značajna i za konkurisanje i realizaciju projekata na međunarodnom nivou - naglasila je v. d. direktora Fonda za nauku dr Milica Đurić Jovičić.

Sredstva u vrednosti od četiri miliona evra su obezbeđena iz republičkog budžeta i kroz Projekat akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Srbiji (SAIGE), partnerski projekat Republike Srbije, IPA 19 Evropske unije i Svetske banke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!