RODITELJI DA SE SETE PERIODA KAD SU BILI MALI: Najvažnije da kod dece ravijemo ono što kompjuteri ne mogu, a to je empatija

Novosti online

07. 05. 2023. u 09:31

DETE koje mnogo vremena provede boraveći na internetu postaje agresivnije, rekao je za Jutarnji program Ranko Rajović autor NTC programa učenja, saradnik Unicefa za ranu edukaciju, osnivač Mense u Srbiji i nekoliko zemalja u regionu.

РОДИТЕЉИ ДА СЕ СЕТЕ ПЕРИОДА КАД СУ БИЛИ МАЛИ: Најважније да код деце равијемо оно што компјутери не могу, а то је емпатија

Foto: J. Čolović

Rajović je naveo da je ranije je broj informacija bio ograničen, te da ih je sada internet neograničeno uvećao.

Kaže da su trenutno deca postala prezaštićena i uputio apel roditeljima da se sete perioda kada su oni bili mali, te da je jako važno da se postavi granica i da dete tačno zna šta se može, a šta ne može da uradi.

- Dete mora da ima svoje obaveze i ono voli kada vam pomaže u nekim poslovima - rekao je Rajović.

On navodi da je najvažnije da kod dece ravijemo ono što kompjuteri ne mogu, a to je empatija.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo