CELO SELO ZAVIJENO U CRNO: Malo Orašje sahranjuje petoricu mladića ubijenih u krvavom piru (FOTO/VIDEO)

J.Ilić

06. 05. 2023. u 15:17 >> 16:17

U MALOM Orašju kraj Smedereva danas će biti sahranjena petorica mladića, žrtve mahnitog osmostrukog ubice iz Dubone - Lazar Milovanović, Aleksandar Milovanović, Marko Mitrović, Nemanja Stevanović i Nikola Milić.

ЦЕЛО СЕЛО ЗАВИЈЕНО У ЦРНО: Мало Орашје сахрањује петорицу младића убијених у крвавом пиру (ФОТО/ВИДЕО)

Foto D. Milovanović

U 14 časova, u svih 5 kuća odakle su ubijeni mladići održana su opela.

Nakon ovoga, u porti seoske crkve Sveti apostol Vartolomej održano je zajedničko opelo za pokoj duša nastradalih, posle čega je povorka krenula put seoskog groblja. 

Opelu je prisustvovalo stotine ljudi.

Foto D. Milovanović

Podsetimo, zvona na hramu Svetog apostola Vatrolomeja u Malom Orašju  juče, nakon zločina, oglašavala su se na svakih sat vremena. Oglasila se i crkva u ovom selu.

„Povodom katastrofe koja se tokom protekle noći desila u našem selu, naša Sveta Crkva izjavljuje iskreno saučešće porodicama preminulih, a svima ranjenima želimo brz oporavak. Skrhani bolom i slomljeni srcem, molimo sve parohijane da u svojim molitvama pomenu upokojene sluge Božije: Nemanju, Lazara, Marka,Aleksandra, Nikolu. Molimo i sve parohijane da u svojim molitvama pomenu i ranjene sluge Božije za brži oporavak  Petra, Jovana, Nikole, Anđele, Nemanje, Andrijane, Mateje  i ostale nevino ranjene i postradale."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri