"VOJSKA SRBIJE UVEK JE BILA DEO NARODA I SIMBOL NAŠE OTADŽBINE" Ministar Vučević položio venac na Spomenik Neznanom junaku (FOTO)

Novosti onlajn

22. 04. 2023. u 09:34

POTPREDSENIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Komande za obuku general-majora Željka Petrovića, položio je danas, povodom Dana Vojske Srbije, venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.

ВОЈСКА СРБИЈЕ УВЕК ЈЕ БИЛА ДЕО НАРОДА И СИМБОЛ НАШЕ ОТАЏБИНЕ Министар Вучевић положио венац на Споменик Незнаном јунаку (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane venac je položio uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije, nakon čega je u spomen-knjigu upisao:

"Od Takovskog ustanka do današnjih dana naša država i njena vojska su prolazile kroz velika iskušenja. Ali ono što je zajedničko za sve istorijske prilike, ono što je nepromenljivo, jeste da je Vojska Srbije bila deo naroda i simbol naše otadžbine”.

Foto: Ministarstvo odbrane

Svoj praznik Vojska Srbije proslavlja 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (99)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)