MOJA DECA SU SAD U RAJU: Otac četvoro mališana stradalih u požaru u Novom Pazaru saznao da je ostao bez najmilijih (FOTO/VIDEO)

Novosti online

17. 04. 2023. u 19:51

ABDUL Atia iz Novog Pazara, koji je u stravičnom požaru 5. marta izgubio četvoro dece, izašao je sa intenzivne nege u bolnici i polako se oporavlja nakon niza operacija transplantacije kože.

МОЈА ДЕЦА СУ САД У РАЈУ: Отац четворо малишана страдалих у пожару у Новом Пазару сазнао да је остао без најмилијих (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Društvene mreže

Kako se saznaje od brata povređenog Abdula, on je sada stabilno i imao je nekoliko operacija i donora kože.

- Dobro je, imao je još dve uspešne operacije, hvala Bogu. Više nije na intenzivnoj nezi, sada je u običnoj bolničkoj sobi. Prošli petak je saznao da je izgubio decu, sve do tada nije znao, jer nije bio svestan. Izgleda mirno i smireno, trudi se da prihvati to, zna da je učinio sve da ih spasi - ispričao je Eslam, brat povređenog Abdula.

Abdul bi trebalo uskoro da izađe iz bolnice, a zajedno sa suprugom Amrom traži apartman u kojem će živeti i nadaju se novom početku.

Oglasio se i otac mališana

- Hvala svima koji su pitali i brinuli za mene. Mnogo se bolje osećam. Hvala svima koji su mi donirali kožu. Moja deca su sada na nekom boljem mestu, u raju i molim se za njih - rekao je Abdul na društvenim mrežama.

On zahvaljuje Bogu jer se oporavio i priča kroz kakav je bolan proces prošao i nada se da niko ne mora da prolazi kroz to. Takođe, istakao je i zamolio sve da se mole da njegova žena Amra bude bolje, jer je u lošem mentalnom stanju, još je u šoku nakon potresne tragedije koju je preživela.

Podsetimo, požar se dogodio 5. marta u jutarnjim časovima u stambenoj zgradi u Novom Pazaru. U stravičnom požaru nastradalo je četvoro dece stare od šest meseci do pet godina, a otac Abdul, egipatski državljanin, je bio teško povređen. Majka dece Amra je bila lakše povređena, a naknadno se saznalo da je trudna!

Otac četvoro mališana živ je goreo dok je pokušavao da spasi svoju decu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesrećni čovek je preko terase pokušao da uđe u sobu gde su mu bila deca, ali nije uspeo da otvori vrata.

Bračni par se upoznao preko interneta

Kako je ispričala porodica ranije, bračni par se upoznao preko interneta, a ubrzo su se i zaljubili.

- Živeli su u Kairu blizu naše porodice, onda su se nakon par meseci vratili u Srbiju kako bi Amra završila studije medicine. Dobila je prvo dete dečaka Zaina, zatim su ponovo došli u Kairo, a dečak je odrastao sa nama sve dok nisu morali da se vrate u Srbiju. Stalno su bili na relaciji Egipat-Srbija, posećivali su nas kad god su mogli, ali su se vraćali u Srbiju zbog Amrinih studija medicine - ispričao je ranije stric stradale dece.

BONUS VIDEO - POŽAR U NASELjU STEPA STEPANOVIĆ: Gori stan na poslednjem spratu

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april