JOŠ UVEK NIŠTA OD RAZVEDRAVANJA: Narednih dana nad Srbijom će kružiti ovaj ciklon

Novosti online

15. 04. 2023. u 22:06

SRBIJA je ovih dana pod uticajem ciklona. Njegov centar premeštao se tokom jučerašnjeg dana sa Jadranskog mora preko Panonske nizije i doneo je Srbiju kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i pesak iz Sahare. U predelima sa kišom padala je "prljava" kiša.

ЈОШ УВЕК НИШТА ОД РАЗВЕДРАВАЊА: Наредних дана над Србијом ће кружити овај циклон

Foto: Printskrin/en.sat24.com

Danas se centar ciklona premeštao iz Panonske nizije ka centralnoj Evropi. Srbija je danas bila u toplom sektoru ciklona, uz južna strujanja i prijatne prolećne temperature, u većini predela od 15 do 21°C, što su i prosečne temperature za ovo doba godine.

Iako je Srbija danas bila pod uticajem ciklona, u većini predela bilo je suvo, uz smnu dužih sunčanih i oblačnih intervala, a lokalnih pljuskova bilo je kasnije posle podne u Podrinju i u delovima Vojvodine.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da je uticaj ciklona pred kraj dana oslabio, ali već od sutra jača uticaj novog ciklona sa Jadranskog mora, koji će zahvatiti i Srbiju i na Vaskrs doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom, a prema kraju dana ponegde i grmljavinske oluje i nepogode.

Pod uticajem ovog ciklona i dalje će u sklopu južnog strujanja stizati čestice peska iz Sahare, pa će ponovo padati "prljava" kiša, a kako centar ciklona bude prelazio preko nas dalje ka severoistoku, južni vetar biće u skretanju na severostični, što će pročisiti atmosferu od peska.

Maksimalna temperatura u nedelju biće od 14°C na severozapadu do 20°C na jugostoku Srbije, u Beogradu oko 16°C.

Srbija će i tokom sledeće sedmice biti pod uticajem ciklona, koji će se sa Jadranskog premeštati preko našeg područja ka Crnom moru, a potom će na vreme u Srbiji u nastavku sledeće sedmice delovati visinski ciklon.

Pod uticajem ciklonske cirkulacije, u Srbiji će tokom većeg dela sledeće sedmice biti umereno do pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Maksimalna temperatura biće uglavnom od 14 do 20°C, što su manje više prosečne temperature za ovaj deo aprila.

Prema trenutnim prognozama postepena stabilizacija vremena u vidu suvog vremena očekuje se od oko 23. aprila.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: Oro se vije kraj manastira

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a