NA POVRATAK PROLEĆA JOŠ ĆEMO ČEKATI: Meteorolog otkrio kada se očekuje stabilizacija vremena

Novosti online

13. 04. 2023. u 15:24

POSLE kratkotrajne stabilizacije vremena, već od noći ka petku sledi novo pogoršanje vremena, a veoma promenljivo vreme potrajaće tokom i posle vaskršnjih praznika.

НА ПОВРАТАК ПРОЛЕЋА ЈОШ ЋЕМО ЧЕКАТИ: Метеоролог открио када се очекује стабилизација времена

Foto: N. Živanović

Današnji danje pravi prolećni, a maksimalna temperatura u većem delu Srbije kreće se od 18 do 24°C. Jugoistočni vetar je u pojačanju i tokom večeri u košavskom području biće jak, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Srbija će u petak, tokom vikenda i početkom sledeće sedmice biti pod uticajem ciklona sa Jadranskog mora, koji će se potom premeštatai preko našeg područja.

Ovaj ciklon doneće Srbiji kišu, ali i pljuskove sa grmljavinom.

Iako će vreme biti veoma promenljivo, maksimalne temperature biće uglavnom oko prosečnih vrednosti za ovo sredinu aprila i krataće se uglavnom od 14 do 20°C, a u petak u Bačkoj i u Sremu malo svežije.

Od sredine sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem visinskog ciklona, pa će se tokom većeg dela sledeće sedmice nastaviti kišovito, ali i nešto svežije vreme, povremeno i sa pljuskovima sa grmljavinom.

Prema trenutnim prognozama, stabilizacija vremena očekuje se od 22. aprila. Usledilo bi suvo vreme, uz postepeni porast temperatura, maksimalne temperature u početku kretale bi se oko 20 stepeni ili koji stepen iznad. Za sada je još uvek rano da se precizira koliko bi stabilizacija potrajala, ali svakako da će vreme od tog data poprimiti karakterisike pravog prolećnog.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)