SEĆANJE NA DOKTORA IZ VARVARINA: Izlečio je na stotine ljudi, a bio je jedna od prvih žrtava korone

S.BABOVIĆ

07. 04. 2023. u 11:45

DR Miroslav Vasić (58) iz Varvarina izlečio je na stotine dece i ljudi, ali je život plemenitog lekara prekinula korona. Tužna vest o smrti omiljenog temnićkog doktora stigla je 7. aprila 2020. godine.

СЕЋАЊЕ НА ДОКТОРА ИЗ ВАРВАРИНА: Излечио је на стотине људи, а био је једна од првих жртава короне

Foto:FB

Dr Vasić je bio jedna od prvih žrtava epidemije virusa. Lekari su se borili za njegov život dve nedelje. Važio je za vrhunskog stručnjaka, uvek nasmejanog i spremnog da pomogne bolesnima. U rodnom kraju, gde je godinama nakon završenog Medicinskog fakulteta u Nišu imao privatnu praksu, ne zaboravljaju ga ni danas.

Nažalost, ovo nije bila jedina tragedija među medicinarima u Varvarinu.

Par nedelje posle dr Miće, kako su ga zvali i njegovi pacijenti, preminuo je i dr Dragoslav Arsić (1949-2020) iz Toljevca. Bio je uvaženi specijalista pneumatolog. 

Radni vek proveo je u Varvarinu, ali je živeo u selu, gde je uvek pomagao i lečio meštane. Zahvalni pacijenti podigli su mu spomen-ploču u Toljevcu.

U januaru 2021. godine, od posledica kovid infekcije preminula je i Snežana Radovanović (58) iz Bačine, laborantkinja Doma zdravlja „Dr Vlastimir Godić“ u Varvarinu. Kolege i pacijenti su je znali kao tihu, predusretljivu i divnu koleginicu.

Medicinskim radnicima je na Dan opštine, septembra 2021. godine, posthumno pripala plaketa za nesebičan i požrtvovan doprinos u borbi za očuvanje života i zdravlja ljudi tokom epidemije kovid 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)