PONOVO DOSTUPNI PREGLED NA VMA O SVOM TROŠKU: Cenovnik medicinskih intervencija objavljen na sajtu Vojnomedicinske akademije

A. Z. K.

02. 04. 2023. u 15:57

VRATA Vojnomedicinske akademije od sutra će ponovo biti dostupna za komercijalno lečenje građana, koji imaju poverenja u lekare ove medicinske ustanova, ali su spremni i da izdvoje novac. Na sajtu VMA objavljen je i cenovnik za brojne preglede koje je moguće obaviti u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

ПОНОВО ДОСТУПНИ ПРЕГЛЕД НА ВМА О СВОМ ТРОШКУ: Ценовник медицинских интервенција објављен на сајту Војномедицинске академије

Nikola Skenderija

Građani Srbije i stranci biće u prilici da posete lekare na VMA u popodnevnim časovima. Ovaj vid lečenja tokom pandemije bio je obustavljen, ali pošto je situacija stabilna, vrata su ponovo otvorena za komercijalno lečenje. Kako se navodi na sajtu VMA, svi državljani Srbije mogu da koriste usluge pregleda i lečenja na lični zahtev, ali u tom slučaju sami snose troškove. Lečenje se odvija preko Specijalističke poliklinike, od ponedeljka do četvrtka, u vremenu od 15.30 do 19.30, uz obavezno prethodno zakazivanje. Samo u hitnim slučajevima zakazivanje nije potrebno.

Pukovnik Boban Đorđević, specijalista plastične hirurgije na VMA rekao je za RTS da je veliki broj građana pokazao interesovanje za lekare koji rade u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Sve više ljudi traži lekare sa VMA, i zato smo uspeli da na jedan pravni i zakonit način da pružimo usluge svim pacijentima koji žele da ih pregledaju naši lekari - rekao je pukovnik Boban Đorđević.

Pre podne preglede će moći da obave vojni osiguranici i pacijenti koji su upućeni iz civilnih zdravstvenih ustanova. Popodne će biti rezervisano za one koji žele da snose troškove pregleda.

Građani koji žele da posete lekare na VMA, u prilici su i da pogledaju cenovnik na zvaničnom sajtu Vojnomedicinske akademije. U ponudi je čak 4.969 usluga koje građani mogu da dobiju u VMA, a uz svaku je navedeno i koliko novca je neophodno da izdvoje.

Za pregled specijaliste neophodno je odvojiti 6.000 dinara, a kontrolni specijalistički pregled je jeftiniji za 2.000 dinara. Ima zahvata za koje je neophodno izdvojiti manje od 1.000 dinara, pa će građani za uzimanje brisa za bakteriološki pregled morati da izdvoje 400 dinara. Analiza zdravstvenog stanja je 850 dinara, urinokultura je 580. Ultrazvučni 3D pregled za trudnice je 4.940 dinara, a 4D je 7.120 dinara. Lekarski pregled za vozače B kategorije je 4.500 dinara. Cena velikog broja pregleda formira se od 1.000 do 10.000 dinara. Međutim, zahtevnije lekarske procedure imaju i višu cenu, pa tako pojedine koštaju nekoliko desetina hiljada dinara.

ZAKAZIVANjE

GRAĐANI koji žele da posete specijaliste na Vojnomedicinskoj akademiji moraju da zakažu preglede. Na zvaničnom sajtu ove zdravstvene ustanove navodi se da pacijenti mogu da zakažu posetu lekaru pozivom na neki od brojeva telefona koji su objavljeni na veb-stranici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024