LEPE VESTI IZ "NARODNOG FRONTA": Potvrđena prva trudnoća sa doniranim jajnim ćelijama

Tanjug

30. 03. 2023. u 12:26

PRVA trudnoća sa doniranom jajnom ćelijom potvrđena je u GAK "Narodni front" kod pacijentkinje koja je prva ušla u taj program.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ НАРОДНОГ ФРОНТА: Потврђена прва трудноћа са донираним јајним ћелијама

Foto M. Anđela

Iz "Narodnog fronta" kažu da je u pitanju prvi pokušaj pacijentkinje i njenog supruga sa doniranim reproduktivnim materijalom.

- Pacijentkinja ima 43 godine i ovo je njena prva trudnoća, prethodno je imala dva neuspešna pokušaja vantelesne oplodnje sa svojim jajnim ćelijama - rekli su iz "Narodnog fronta" i dodali da je pacijentkinja u dobrom zdravstvenom stanju i da se odlično oseća.

Navode da se preko portala e-uprave do sada prijavilo više od 700 parova i žena bez partnera za ovaj postupak.

- Oko 100 parova i žena bez partnera je za sada biralo GAK 'Narodni front' kao ustanovu u kojoj želi da obavi ovaj postupak - dodaju iz te zdravstvene ustanove.

Kažu da je do sad stiglo 12 paketa jajnih ćelija i spermatozoida, a 11. aprila stiže donirani reproduktivni materijal za 30 parova i žena bez partnera.

Postupak oplodnje doniranim jajnim ćelijama može da se uradi u svim državnim i privatnim centrima za vantelesnu oplodnju, dodali su iz "Narodnog fronta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)