MEDVED SE SLADIO U PČELINJAKU KOD NOVE VAROŠI: Preskočio visoku ogradu i uništio košnice

A. ROVČANIN

18. 03. 2023. u 15:29

MRKI medved je posetio meštane u selu Puljci kod Nove Varoši i ostavio ih u strahu.

МЕДВЕД СЕ СЛАДИО У ПЧЕЛИЊАKУ KОД НОВЕ ВАРОШИ: Прескочио високу ограду и уништио кошнице

A.Rovčanin

Divlja zver je kao nikada do sada ovako blizu prišla kućama i domaćinu Milomiru Gujaničiću uništila četiri košnice. Ranije su medvedi samo obilazili oko sela, a sada su prvi put načinili veću materijlanu štetu.

- On je u moj pčelinjak dolazio dve večeri. Prvu noć je preskočio ogradu visoku preko metar, polomio četiri košnice i preturio dve. Dobro se zasladio i otišao. Nakon toga, tri noći kasnije opet je svraćao. Ja sam ostao da dežuram, pa se medved uplašio svetla ispred kuće i pobegao. Ovo se ranije nikada nije dešavalo, da divlje zveri naprave štetu među košnicama - rekao je Milomir.

A.Rovčanin

Medved uništio pčelinjak u okolini Nove Varoši

On je dugogodišnji pčelar i u selu Puljci ima pčelinjak sa oko 50 košnica. Inače, živi u gradu ali imanje redovno obilazi. Ipak, pošto se radi o napuštenom zaseoku medvedi su sada već bez straha prišli domaćinstvima.

- Ogradio sam pčelinjak, ali pokazalo se da to nije dovoljno. Moraću da dežuram nekoliko narednih dana ne bi li ih spasio, ali sam i postavio električnu ogradu kako bih se dodatno obezbedio - dodaje ovaj iskuni pčelar. 

Osim medveda koji su napravili štetu na košnicama, velike probleme meštanima planinskih sela prave i vukovi koji neretko upadaju u torove i kolju stoku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)