USMERITE VAŠE DETE NA PRAVI PUT: Najbolje srednje škole kao prvi korak ka blistavoj budućnosti

Promo

09. 03. 2023. u 10:00

NIJE lako ni osmacima, a ni njihovim roditeljima kada dođe trenutak upisa u srednju školu, a nije ni tajna da tek retki tinejdžeri imaju jasnu sliku o tome čime bi želeli da se bave u budućnosti, dok ih je većina sklona tome da upiše onu školu, koju bira veći deo društva.

УСМЕРИТЕ ВАШЕ ДЕТЕ НА ПРАВИ ПУТ: Најбоље средње школе као први корак ка блиставој будућности

Foto: Promo

Iako je to, bez ikakve sumnje, lošija opcija, naravno, jednostavno je tako vrlo često u praksi. Neko se u toj srednjoj školi i pronađe, te je relativno lako završi, mada je ipak više onih đaka, koji baš i ne budu oduševljeni odabranom školom, bez obzira na društvo iz osnovne, zbog koga su uostalom i upisali baš tu školu. Onda se javljaju drugi problemi, jer dete želi da promeni školu, što dodatno otežava i samom učeniku i njegovim roditeljima.

Ali, naravno da ne mora da bude uvek baš tako.

 

Foto: Promo

Očekivano, roditelji mnogo ranije od njihove dece počinju da razmišljaju o tome koju školu odabrati, koje je zanimanje perspektivno i slično. Međutim, ono o čemu mnogi od njih baš i ne razmišljaju jeste da li će se detetu dopasti da se školuje za to zanimanje. Jednostavno, pokušavaju da nametnu detetu svoje mišljenje, što je u suštini potpuno pogrešno, izuzev kada je u pitanju Srednja medicinska i IT gimnazija, prosto zato što su tom školom zadovoljni i učenici i njihovi roditelji.

Sa jedne strane, đacima se sviđa to na koji način funkcioniše ova škola, u smislu da poseduje vrhunsku opremu, te da je odlično pozicionirana u svakom od sedam gradova. Primera radi, Srednja medicinska i IT gimnazija u Beogradu nalazi se praktično nadomak strogog centra grada, u Makenzijevoj ulici broj 53, na četvrtom spratu, u blizini trga Slavija i hrama Svetog Save, dok se i u Kragujevcu  nalazi na odličnoj lokaciji, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića broj 23. Sa zadovoljstvom Srednja medicinska škola obaveštava da od sada učenici mogu upisati ovu školu i u Nišu u ulici Obrenovićeva broj 26. Roditelji učenika su oduševljeni konkurentnom cenom i mogućnošću plaćanja na rate, ali i činjenicom da Srednja medicinska i IT gimnazija i te kako vodi računa o odabiru nastavnog i stručnog kadra, kao i partnera u saradnji sa kojima organizuje praktičan deo nastave, ukoliko je predviđen aktuelnim programom.

 

Foto: Promo

Da napomenemo i to da su u ponudi brojni smerovi, tako da osim za zanimanja četvrtog stepena medicinska sestra – tehničar ili farmaceutski tehničar, recimo, postoji mogućnost školovanja i za neki od dostupnih obrazovnih profila trećeg stepena. Jedan od smerova na koje je potrebno da svi kreativci obrate pažnju jeste tehničar dizajna grafike u Srednjoj medicinskoj i IT gimnaziji u Kragujevcu. Mora se priznati da je spisak smerova koje u ponudi ima Srednja medicinska i IT gimnazija toliki, da će bez sumnje čak i najneodlučniji učenici moći da pronađu onaj, koji im najviše odgovara.

Tim pre što su u pitanju obrazovni profili, koji važe za vrlo tražene na tržištu rada, ali i od strane učenika, bez obzira da li se odluče za redovno ili vanredno školovanje. Jedan od najčešće traženih obrazovnih profila je i medicinska sestra – vaspitač, kada je u pitanju medicinska struka, prosto zato što im otvara mnoge mogućnosti. Ne samo da po završetku mogu da potraže posao u konkretnoj struci, nego se mogu odlučiti i za nastavak školovanja, bilo u okviru više škole ili fakulteta, koji odaberu. Uz to, sve je više najpre dečaka, ali i devojčica, koje se odlučuju za školovanje u okviru obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija, budući da je upravo to zanimanje neretko okarakterisano kao jedno od zanimanja budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije