TMURNO I HLADNO, MOŽDA VAM ZATREBA KIŠOBRAN: Vremenska prognoza, 28. februar

Novosti online

28. 02. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za narednih sedam dana.

ТМУРНО И ХЛАДНО, МОЖДА ВАМ ЗАТРЕБА КИШОБРАН: Временска прогноза, 28. фебруар

Foto: Tanjug

VREME U SRBIJI

Umereno do potpuno oblačno, ujutru prestanak snega. Tokom dana malo toplije i u većini mesta suvo, tek ponegde se očekuju kratkotrajne padavine, kiša i sneg i to uglavnom na jugozapadu zemlje. Vetar slab, na planinama istočne Srbije umeren i jak, istočni i severoistočni. Uveče na jugu i jugoistoku Srbije kiša, koja će se u toku noći ka sredi proširiti na krajeve južnije od Save i Dunava, dok će na jugozapadu i zapadu, kao i u planinskim predelima, padati sneg. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša dnevna od 4 na zapadu i severozapadu do 12 stepeni na jugu i jugoistoku.

PROGNOZA ZA BEOGRAD

U glavnom gradu očekuje se hladno i suvo vreme, sneg bi trebalo da prestane da pada do jutra. Najviša temperatura do 5 stepeni.

 

VREME U NAREDNIM DANIMA

Sreda 1. 3. 2023: Oblačno, mestimično sa slabim padavinama. U južnim i centralnim predelima mestimično kiša, dok će na zapadu i jugozapadu u jutarnjim i noćnim časovima kiša prelaziti u susnežicu, na planinama sneg. Na severu zemlje suvo. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 4, najviša od 6 do 11 stepeni.

Četvrtak 2. 3. 2023: Oblačno, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab severni. Najniža temperatura od -1 do 5, najviša od 7 do 12 stepeni.

Petak 3. 3. 2023: Oblačno, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Najmanje, a ponegde i bez padavina, biće na severu Srbije. Vetar slab promenljivog smera. Najniža temperatura od -1 do 4, najviša od 6 do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 4. 3. 2023. do 8. 3. 2023)

U subotu oblačno, sa padavinama u svim krajevima uz pojačan severni vetar i pad temperature. U nedelju suvo i hladnije uz delimično razvedravanje. Zatim promenljivo oblačno, kratkotrajna kiša se očekuje na severu, a temperatura će biti u manjem porastu.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri