KAO I U SVIM zemljama narodne demokratije, i u Jugoslaviji je jedan od glavnih oblika pritisaka na opoziciju bilo fabrikovanje državnih neprijatelja i njihova upotreba za propagandu sa ciljem jačanja unutrašnje kohezije, otpora imperijalizmu i podrške narodnim vlastima kao braniocima teritorijalnog suvereniteta i legitimnog društvenog uređenja.

Zlobomir

06.02.2023. 18:08

Čudan tekst. Pomešao autor babe i žabe. Na osnovu izlaganja pseudoistoričara Cvetkovića mi, koji živimo 80 godina kasnije, ne može ženo da stvorimo objektivnu sliku vremena koje on opisuje, zato što osavremenjuje događaje. To je u istorijskoj nauci zabranjeno.

Zapamtite

07.02.2023. 09:35

Uvek pobednik piše Istoriju. Đeneral(školovani oficir kraljevske vojske) je prvi pružio otpor okupatoru, dok su čkanovi KPJ "ložili narod" bolje grob, nego rob. Draža se okrenuo protiv Tita, kad je video, da zbog "izleta" partizana, nemci se svete nad nedužnim narodom. Čerčil(najveći hohštapler 2. sv. rata) je izdao Dražu i stvorio je Tita, da bi vezao što više nemačkih divizija na Balkanu, koji je strateški put ka Bliskom istoku i Egejskom moru, Mediteranu. Zašto su nabrzaka osudili i ubili dražu i zatrli sve tragove? Zašto su im posle rata trebali pisari? Jer su bili polu ili total nepismeni. Tito i glavni štab nisu imali pojma oda čitaju štapsku operativno-komandno jvojnu kartu, niti imali pojma o rukovođenju i komandovanju.Oni su delovali samo politički.Zbog toga mnogo omladine i ostali, koji su u to verovali bili streljani. Sve ofanzive su izmišljene. Zašto je se Tito sa svojom svitom(jeli, pili i kurvali se), večito skrivao? Zašto sa svitom nije obilazio prve borbene linije? Zašto je posle rata se rešio mnogih ratnih komandanata? Da nebi pričali.Okružio se dupeliscima i ostalim ulizicama, a sve iz Srbije je potirao! Pogledajte, najbolje komandante i patriote, od toga 85% Srpske nacionalnosti je slao na Goli Otok, a stražari su bili pretežno crnogorci i hercegovci.Pročitajte knjigu i pogledajte film Ilija Pevac.