MILICA JOVANOVIĆ IME ZA GINISA: Dame istog imena i prezimena u Beogradu danas "udaraju" na svetski rekord

D. B. M.

04. 02. 2023. u 08:20

ZAPAMTITI imena ljudi na događaju nije lako, osim kada svi imaju ista imena i prezimena. Upravo takvo druženje na kojem će biti samo Milice Jovanović, organizuje danas medijski poslenik Robert Čoban, u nameri da se obori Ginisov rekord za najveći skup imenjaka.

МИЛИЦА ЈОВАНОВИЋ ИМЕ ЗА ГИНИСА: Даме истог имена и презимена у Београду данас ударају на светски рекорд

Milice Jovanović, Foto printskrin

U Tokiju je prošle godine oboren svetski rekord kada se u jednom bioskopu okupilo 178 ljudi, svi sa imenom Hirokazu Tanaka. Tada je oboren rekord iz 2005. koji su držale 164 Marte Stjuart.

Milice Jovanović, Foto printskrin

- Bila mi je izazovna ta vest, pa sam odlučio da pokušam da uradim nešto slično - kaže nam Čoban. - Posle kratkog pretraživanja društvenih mreža, učinilo mi se da je aktuelni rekord "oboriv". Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Milica je naše najčešće ime, a prezime Jovanović. Za samo nekoliko dana otkako smo objavili da tražimo žene koje se zovu Milica Jovanović, prijavilo se više od 400 kandidatkinja. Polovina je bila iz Beograda, dok su druge iz ostalih krajeva Srbije i inostranstva. Nisam očekivao takav odziv.

Pripreme za događaj se privode kraju, u našu prestonicu je stigao i sudija Ginisove knjige rekorda.

- Javilo nam se mnogo kandidatkinja, ali pitanje je koliko će se njih pojaviti na događaju. Da bi se oborio rekord, makar 179 učesnica mora da bude na lokaciji. Prilično je komplikovano, ali se nadam da ćemo uspeti - kaže Čoban. - Dobili smo i pojašnjenje da u obaranju rekorda mogu da učestvuju i žene, čije je devojačko prezime Jovanović. Potrebno je samo da donesu neki dokaz o tome, izvod iz matične knjige rođenih ili stari pasoš.

Za učesnice koje nisu iz Beograda obezbeđen je prevoz iz nekoliko većih gradova: Niša, Čačka, Kragujevca i Novog Sada. Organizovan je prevoz za jednu devojku koja je u kolicima. Na ulazu u bioskopsku salu sudija Ginisove knjige rekorda će proveravati da li se zaista zovu Milica Jovanović. Uz ličnu kartu, kandidatkinje moraju imati dokument na kom je njihovo ime i prezime napisano latiničnim slovima.

A, zato što prisustvuju istorijskom obaranju Ginisovog rekorda, sve imenjakinje dobiće zajedničke fotografije i diplome o tome da su učestvovale u ovom događaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)