OD MILORADA NI TRAGA VIŠE OD DVA MESECA: Rodbina momka rodom iz Koretišta kod Gnjilana strahuje nad njegovom sudbinom

D. ZEČEVIĆ

03. 02. 2023. u 07:20

MILORADU Kovačeviću (36), iz Koretišta nadomak Gnjilana, koji je nešto duže od poslednjih godinu dana sa suprugom i dvoje dece živeo u mestu Zal (Saal) kod Minhena, od 20. novembra prošle godine gubi se svaki trag.

ОД МИЛОРАДА НИ ТРАГА ВИШЕ ОД ДВА МЕСЕЦА: Родбина момка родом из Коретишта код Гњилана страхује над његовом судбином

Foto Privatna arhiva

Tada se, kako saznajemo, iz Nemačke uputio da poseti roditelje na KiM. Rodbina i porodica, već dva i po meseca, na sve moguće načine pokušavaju da saznaju šta se sa njim dogodilo budući da odgovora od nadležnih još nema.

- Već više od dva meseca živimo u neizvesnosti. Niti mu policija ulazi u trag niti imamo bilo kakvih vesti o njemu. Prvih desetak dana imali smo nadu da će se sam javiti, ali evo koliko je vremena već prošlo... Nemamo nikakve informacije o mom sinu - uplakana nam je ispričala Miloradova majka Mara Paunović Kovačević (53).

- Sa snahom koja je takođe sa Kosova i Metohije, a radi kao medicinska sestra u Nemačkoj, imam dobar odnos. Svakodnevno se čujemo telefonom. Ali ne mogu da verujem da se moj sin ne javlja toliko dugo, pogotovu što znam da je jako vezan za decu.

Dragan Pauniović, Foto Privatna arhiva

Prema rečima Dragana Paunovića (44), Miloradovog ujaka, sestrić, inače po zanimanju monter, poslednji put se javio telefonom iz Frankfurta i to svom prijatelju iz Paralova na Kosovu i Metohiji rekavši mu da planira da dođe na KiM da poseti roditelje.

- Od tada mu se gubi svaki trag. Telefon mu je isključen, nema mu ni automobila, a njegova supruga Ivana sa kojom ima dva sina, od trinaest i devet godina, prijavila je njegov nestanak policiji u mestu Zal gde je živeo. Njegov brat Igor (32) i ja smo, takođe, odmah prijavili Miloradov nestanak Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu kao i Policijskoj upravi u Nišu - priča nam Paunović koji povremeno zbog posla boravi u Prokuplju.

On nam je ispričao i da Miloradovi roditelji Mara (53) i Dobrivoje (58) veruju da im je sin živ i zdrav. Zato Dragan i ne želi da ih traumira, pa je, s obzirom na to da je i sam boravio u Nemačkoj, na mnogobrojnim grupama na društvenim mrežama objavio Miloradov nestanak uz molbu da ukoliko ga neko vidi javi porodici ili policiji.

- Budući da je moj sestrić jako vezan za porodicu, a pre svega za mlađeg, devetogodišnjeg sina koji ima zdravstvenih problema, ne možemo da shvatimo da se od 20. novembra kada je otišao od kuće, rekavši supruzi da ide da poseti svoje na Kosmetu, više nije javio - dodaje naš sagovornik.

Objava na društvenim mrežama, Foto Privatna arhiva

Paunović otkriva i da po saznanjima iz policije Milorad nije prešao srpsku granicu, niti je ušao na teritoriju naše zemlje. I dok porodica nestalog Kovačevića razmatra brojne opcije od kojih je jedna da se možda igrom slučaja nije našao u zatvoru iako u to, kako tvrde, nikada ne bi poverovali, jer je izuzetno pošten i vaspitan, porodičan čovek, kažu da je ta varijanta isključena i zato što bi sasvim sigurno policaja o njegovom eventualnom hapšenju javila srpskom konzulatu u Minhenu, gde je takođe prijavljen njegov nestanak. Opciju da je otišao u neku drugu zemlju takođe smatraju neverovatnom, pogotovu što mu od 21. novembra ujutru telefon nije u funkciji, niti je od tada čitao poruke ili slao objave, uprkos tome što je bio vrlo aktivan na društvenim mrežama.

PASOŠ

IAKO sam planirao da sa svojom sestorm, Miloradovom majkom Marom, krenem put Nemačke, ona ima problem sa pasošem, tako da smo u tom iščekivanju - kaže Paunović.

- Da budem iskren, u ovoj neizvesnosti najveću pomoć očekujemo od nadležnih, pre svega srpskih organa, Konzulata Srbije u Minhenu, ali i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Koretište, Miloradovi bližnji iščekuju bar neku vest o njemu, Foto Printskrin

NESTAO I AUTOMOBIL

I DOK ne skriva zebnju da se Miloradu nešto dogodilo budući da se ranije svakodnevno javljao majci telefonom, njegov ujak Dragan Paunović kaže i da im je njegova supruga saopštila da nema ni Miloradovih kola:

- Meni je sve sumnjivo i zaista ne znam više šta da kažem. Samo molim Boga da nam se javi. Moj sestrić je pošten mladić i jedini porok koji je imao je što je voleo da popije koju čašicu alkohola, ali se nikada nije opijao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna