VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 2. FEBRUAR: Jutro pravo zimsko, podne kao proleće, neće nas zaobići ni padavine

Novosti online

02. 02. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР: Јутро право зимско, подне као пролеће, неће нас заобићи ни падавине

Foto: D. Balšić

VREME U SRBIJI

Prolazno naoblačenje sa severa i istoka Srbije u toku dana proširiće se na ostale krajeve, uslovljavajući kišu i susnežicu u nizijama, a sneg u brdsko-planinskim predelima. U toku dana više padavina biće u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se uveče sneg intenzivirati na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa severa. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, koji će tokom dana biti u pojačanju, naročito u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama. Najniža temperatura od -5 na jugoistoku Srbije do 4 u Beogradu, a najviša od 7 do 11 stepeni. Upozorenja: Sneg, formiranje/manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

PROGNOZA ZA BEOGRAD

U Beogradu oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom. Ujutro je u pojedinim delovima grada moguća i susnežica.

Vetar slab do umeren, severozapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju.

Najniža temperatura od 1 do 4 četiri, a najviša oko 8 stepeni. Uveče i u toku noći razvedravanje.

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Petak 3. 2. 2023. Umereno do potpuno oblačno u većem delu suvo. Uveče u Vojvodini, a u toku noći i u ostalim krajevima jače naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Tokom noći uz pad temperature kiša će ponegde i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije još ujutru i pre podne jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša od 3 do 9 stepeni.

Subota 4. 2. 2023. Pretežno oblačno, vetrovito i hladnije sa mešovitim padavinama, kišom i snegom. Više padavina se očekuje u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 do 30 mm za 24 h. Vetar umeren i jak, na severu i istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i olujni, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 4, najviša od 2 do 7 stepeni. Upozorenja: Sneg, formiranje/manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Količina padavina veća od 20 l/m² za 12h, verovatnoća 90%.

Nedelja 5. 2. 2023. Umereno do potpuno oblačno u većem delu suvo uz postepeno razvedravanje, samo se još ujutru na jugu i jugoistoku uz više oblačnosti ponegde očekuju slabe padavine, u nižim predelima ponegde slaba kiša ili sneg, a u višim slab sneg. Vetar slab i umeren, na istoku ujutru i pre podne povremeno i jak, severozapadni, tokom dana u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša od 0 do 4 stepena.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 6. 2. 2023. do 10. 2. 2023)

Početkom sledeće sedmice hladno i uglavnom suvo sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad nule.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo