Renoviranje stana kroz prizmu detalja

Novosti online

23. 01. 2023. u 09:30

Kada se renoviraju kuća ili stan, po pravilu najviše pažnje zavređuju i najveći radovi. Oni predstavljaju mnogo muke iz više razloga. Pre svega tu si razlozi projektne prirode – svako preuređenje prostora za život podrazumeva dobar plan ako želimo da ishod bude onakav kakav smo zamislili.

Реновирање стана кроз призму детаља

Foto: Shutterstock

To se pre svega odnosi na to da li planiramo promenu rasporeda i prenamenu prostorija. Još jedan od većih radova predstavlja zamena stolarije, koja je važna i što se estetike tiče i što se tiče izolacije prostorija. Zatim, uvek posebna problematika podova i odluka za koju vrstu podnih obloga se odlučiti. Kada se sa svim tim poslovima završi, izgubi se i novca i elana i snage za bavljenje onim što sledi i što je lepši deo renoviranja, a to su detalji. Pitanje je šta je to od detalja što dolazi i pre postavljanja nameštaja i dekoracije prostora. To je postavljanje podnih obloga i sređivanje izgleda zidova.

Kako se odlučiti za odgovarajuće tapete

Tapete su se na velika vrata ponovo vratile stanove i poslovne prostore. Jednostavno, to je jedan od najefektnijih načina da unesemo živost u svaku prostoriju. Pogodne su za postavljanje i u kuhinji, kupatilu (gde se postavljaju one koje su vodootporne), ali se najčešće mogu videti u dnevnom boravku, hodniku i spavaćoj sobi. Tapete, dakle, biramo pre svega prema tome gde želimo da ih postavimo. Zatim, važno je da li planiramo da angažujemo majstore da ih postave ili to preuzimamo u svoje ruke. Ono što je uobičajeno jeste da se za tapete planira jedan zid koji je ili istaknut ili zauzima centralnu površinu. Dizajn i tekstura koje su kod tapeta najrazličitiji (posebno otkako postoje foto tapete, koje omogućavaju da imate sve što zamislite na svom zidu), onogućavaju da u prostoriji postignete efekat koji god poželite.

Za podove izaberite najbolje – višeslojni parket

Kada kažemo višeslojni parket, to nas upućuje da je takva vrsta parketa bolja i kvalitetnija od drugih. To je i tačno, jer se uglavnom radi o parketu koji se sastoji iz tri sloja, koji imaju svoju ulogu u tome da dugo traje i da je sinonim za sigurnost i stabilnost. Konstrukcija je ono što ovu vrstu parketa razlikuje od onih klasičnih. Važno je naglasiti da je svaki sloj višeslojng parketa napravljen od drveta, i to različitim kombinacijama. Naziv koji se još sreće za ovu vrstu parketa jeste tarket, a još jedna prednost koja ga karakteriše jeste ugradnja, koja nije tako zahtevna kao kod klasičnog parketa. Naime, on se postavlja u daskama, i to sa spojem koji je nevidljiv, pa iz tog razloga pruža pomenutu čvrstinu i sigurnost. Kvalitet drveta od kog se tarket radi je na najvišem nivou, a dezeni nude mnogo opcija koje odgovaraju svačijim potrebama i ukusu.

Nameštaj po meri – rešenje koje se ipak najviše isplati

Nameštaj po meri će mnogi odmah oceniti kao mnogo skupljom varijantom. Ipak, ne postoji bolji način da se iskoristi prostor, naročito kada je on prilično ograničen. Druga prednost je ta što se on može uraditi potpuno prema zahtevima koje imate i onome što postalja prostor. Uklapanje je takođe lakše, a kvaltet je ponekad neuporediv sa gotovim nameštajem.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...