POPLAVE NAPRAVILE HAOS U PRIJEPOLJSKOM NASELJU: Lim se izlio iz korita - voda preti da prodre u stotine domaćinstava (FOTO)

A. ROVČANIN

19. 01. 2023. u 12:32

Izlivanje Lima i brojne bujice dovele su mnoge žitelje prijepoljskog kraja na ivicu drame, naročito je kritično u Brodarevu, Ivanju i Zalugu. U ovom poslednjem naselju voda je došla do 50 domaćinstava, ne pomažu ni vreće sa peskom koje su tokom prethodne noći podeljene žiteljima ovog područja.

ПОПЛАВЕ НАПРАВИЛЕ ХАОС У ПРИЈЕПОЉСКОМ НАСЕЉУ: Лим се излио из корита - вода прети да продре у стотине домаћинстава (ФОТО)

A.Rovčanin

U Brodarevu je evakuisana jedna porodica.

Izlivanje Lima i brojne bujice dovele su mnoge žitelje prijepoljskog kraja na ivicu drame, naročito je kritično u Brodarevu, Ivanju i Zalugu.

U ovom poslednjem naselju voda je došla do 50 domaćinstava, ne pomažu ni vreće sa peskom koje su tokom prethodne noći podeljene žiteljima ovog područja. U Brodarevu je evakuisana jedna porodica.

A.Rovčanin

 


- Ne pamtim od 2004. godine da je Lim bio ovoliki. Voda samo što nam nije ušla u kuće. Ono što posebno zabrinjava jeste to što kiša i dalje pada - kaže meštanka Zaluga.

U prijepoljskom kraju nabujale reke napravile su problem elektroprivredi Srbije, gde je voda polomila više stubova na niskonaponskoj mreži.

A.Rovčanin

 


Velike padavine pokrenule su i brojne odrone, na deonicama puteva u Polimlju, od granice sa Crnom Gorom dalje ka Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši. Najkritičnija deonica je od Bistrice ka Priboju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)