A OD DEDA MRAZA - PETAO I KOKOŠKA: Dečak iz Kikinde dobio nesvakidašnji novogodišnji poklon (FOTO/VIDEO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

17. 12. 2022. u 16:22

GRAD Kikinda jedini u Srbiji ima akciju ispunjavanja novogodišnjih želja najmlađim sugrađanima.

А ОД ДЕДА МРАЗА - ПЕТАО И КОКОШКА: Дечак из Кикинде добио несвакидашњи новогодишњи поклон (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Šegrt

Deca, uzrasta do 10 godina prethodno moraju da napišu pismo Deda Mrazu, ubace ga u „Kutiju želja“ ispred Gradske kuće, a onda kada se pisma iščitaju, gradski Deda Mraz dolazi na kućne adrese mališana i odnosi im poklone koje su poželeli.

Dečaku Stafanu Stankoviću Deda Mraz, Snežna kraljica i gradonačelnik Nikola Lukač danas su odneli kokošku i petla, jer je baš to bila njegova novogodšnja želja.

- Uz mene je zavoleo kokoške, jer gajim golubove. Kada smo odlučili da pišemo pismo Deda Mrazu za „Kutiju želja“ on je rekao da želi kokošku i petla. Nismo očekivali da će želja biti ispunjena, ali smo bili iznenađeni kada su se javili iz Gradske kuće da pitaju da li imamo uslove da držimo živinu. Svi smo oduševljeni, a najviše Stefan naravno - rekao je njegov otac Aleksandar.

Stefan je otkrio da će se kokoša zvati „teta Lidija“, jer mu je tetka pomogla da napiše pismo Deda Mrazu. Ime za petla kasnije će da izabere.

Osim Stefana još neki mališani iz Kikinde poželeli su nebične poklone. Jedna devojčica želi bokserske rukavice, drugi dečak zlatnu medalju, "jer je bio baš dobar i smatra da je šampion".

- U „Kutiju želja“ ubačeno je 5.500 pisama. Najviše mališana želi igračke, pribor za školu, crtanje ili pisanje, ali ima i ovih neobičnih. Trudimo se da ispunimo što veći broj njihovih želja. Raduje nas što su želje pretežno realne – kaže gradonačelnik Nikola Lukač, koji je sa velikim zadovoljstvom posetio Stefana.

 

Akcija „Kutija želja“ u Kikindi je ustanovljena pre deset godina i čak je zaštićena u Zavodu za intelektualnu svojinu. Ogleda se u tome da deca pišu pisma Deda Mrazu šta žele za poklon, a grad im onda ispunjava želje upućujući omiljenog deku sa poklonom na kućnu adresu mališana.

Već sredinom novembra ispred Gradske kuće postavlja se praznična kućica u koju se ubacuju pisma. Deca obavezno moraju da naznače tačno ime, godinu rođenja, ime roditelja, adresu i broj telefona. U čarobno sanduče ubaci se nekoliko hiljada pisama. Prošle godine u ovoj akciji uručeno je 5.700 novogodišnjih poklona.

- Grad je za ovu akciju opredelio pet miliona dinara, donatori 1,2 miliona, a dobili smo i robu u vrednosti 400.000 dinara. Deo paketića prosledićemo deci sa Kosova, kako smo to i ranije činili – izjavila je zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski.

Stižu i pilići

Osim kokoške i petla, porodica Stanković će na proleće dobiti i 50 pilića. Tako je najavljeno iz gradskih službi, pa će se jato malog Stefana značajno uvećati. Uz novogodišnji poklon od Deda Mraza, Stankovići će imati pun kokošinjac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere