POČINJU PRAZNIČNE ČAROLIJE: U selu Vladimirovac kod Alibunara prvi Novogodišnji bazar od 17. decembra

J. J. BALjAK

14. 12. 2022. u 15:00

OPŠTINA Alibunar prvi put organizuje novogodišnji vašar.

ПОЧИЊУ ПРАЗНИЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ: У селу Владимировац код Алибунара први Новогодишњи базар од 17. децембра

Druženje sa Deda Mrazom, Foto Fejsbuk

Domaćin tog radosnog događaja biće selo Vladimirovac, u kom će udruženja žena i razni kreativci 17. decembra izložiti svoje ručne radove i gastronomske specijalitete srpske, rumunske i slovačke kuhinje. Deo programa biće namenjen i najmlađim meštanima, a obezbeđen je i vatromet.

Vašar će biti organizovan na prostoru seoske pijace, kod rumunske pravoslavne crkve.

Osim tezgi, tu će biti postavljena i bina, na kojoj će od 15 časova najpre početi dečji program. Biće izvedena predstava "Novogodišnje putovanje sa Deda Mrazom", nakon čega će mališani moći da se druže sa glumcima i animatorima, kao i da se slikaju sa maskotama u liku "Diznijevih" junaka Mikija, Mini i Mede ljubavi.

Novogodišnju čaroliju upotpuniće i nastup benda popularne muzike i di-džeja. Oni će na bini nastupati od 18 do 21 sat, nakon čega će uslediti spektakularan vatromet.

- Doček nove 2023. u našoj opštini biće najradosniji do sada, jer smo zahvaljujući višku novca u lokalnom budžetu uspeli po prvi put da organizujemo ovakvu manifestaciju.

Pozivamo goste iz naše i okolnih opština da nam se pridruže u novogodišnjoj čaroliji.

Za sve posetioce biće obezbeđeni besplatan čaj i pečene kobasice - najavljuje Tatjana Đurđević, direktorka Turističke organizacije opštine Alibunar.

U planu je da se novogodišnji vašari organizuju i ubuduće, s tim što će se mesto održavanja uvek menjati, kako bi se svakom mestu posvetila pažnja.

DAROVI

OPŠTINA Alibunar je ove godine obezbedila i besplatne novogodišnje paketiće za svu decu do deset godina sa svoje teritorije. Dodela će biti 24. decembra u Hali sportova u Alibunaru, takođe uz dečju predstavu, animatore i druženje sa Deda Mrazom.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna