DALEKOSEŽNE odluke o tome koje će federalne jedinice tvoriti novu Jugoslaviju i u kojim granicama će se one konstituisati donosilo je najuže rukovodstvo KPJ, koje je u ratnim uslovima činila nekolicina rukovodilaca oko generalnog sekretara Josipa Broza Tita, čija je reč obično bila presudna.

Karlo Veliki

08.12.2022. 02:28

Moj nadimak mi je dao "Karlo" magistar Diklic vodja ljubljanske grupe Srba postdiplomaca 1976.godine, samo zato sto sam kao najmladji u grupi imao izrazenu osobinu i upornost da istrazujem... Pre hapsenja Diklic mi je u amanet dao da citam"dela" Bakarica, sto sam revnosno cinio. O silnog procitanog materijala sacuvao sam dve knige i jednu brosuru, a sve druge koje sam podvlacio "su mi je nestale"...Bakaric je bio vece zlo od NAJVECEG...Sada daleke 1978 ili 1979..U EKSPRES politici sam nasao naslov iz Bakaricevog govora, "...u Crnoj Gori se govori srpski, ali se bogami govori i crnogorski"...Bakaric je direktno uticao na granice kao i Tito("granice su linije koje nas spajaju a ne razdvajaju")...Veliki uticaj na granice imao je general Vlado Segrt, a takodje i Djuro Pucar-Stari... Ovog trenutka se ne secam imena, mozda Segrt je rekao Pucaru, " sta ce ti MORE?, njega ne mozes ni da ores niti da sejes po njemu"..i tako je BiH ostala bez vece obale na Jadranu Sad je kasno, ali trebaju Srbi sacekati bez rata kraj geostrategijskih pomeranja,koja su u toku, jer ce biti veselo posebno u Hrvatskoj koja ce izgubiti Istru i pola Dalmacije a ni Slavonija nije sigurna.

Zaboravljeno ime

08.12.2022. 11:22

Stane Dolanc je vedrio i oblačio... Neka nam jednom bude nauk, nema od njih vajde ako im nismo korisni idioti kao 1918. Snimaju lažnu propagandu: Sarajevo safari ali ne dozvoljavaju projekciju filma Republika Srpska: Borba za slobodu. Nikada zaboraviti i uvijek ih opominjati!