„NOVOSTI” SAZNAJU: Mladića iz Trstenika za koga otac tvrdi da je pokušao da se ubije prebacuju za Niš

S.Babović

06. 12. 2022. u 12:20

UČENIK N. Ž. (17) iz Trstenika, za koga je njegov otac prijavio pre dve večeri da je pokušao da se ubije, biće prebačen na Kliniku za mentalno zdravlje UKC Niš, saznaju „Novosti”.

„НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Младића из Трстеника за кога отац тврди да је покушао да се убије пребацују за Ниш

Foto:S.Babović

Transport pacijenta iz Opšte bolnice Kruševac naložen je radi daljih ispitivanja njegovog zdravstvenog stanja. Prijavu pokušaja samoubistva policija još istražuje. Formirana je i Konzilijarna komisija kako bi utvrdila prirodu povreda na vratu mladića.

Lekari po prijemu, ali i tokom dijagnostike, prema saznanjima „Novosti”, nisu mogli precizno da se izjasne o poreklu povrede. Dijagnostika je pokazala, a na sreću, samo manji hematom i to sa spoljne strane vrata.

Događaj, za koji Vladan Živković zvani Pufa iz Gornjeg Ribnika kod Trstenika tvrdi da je bio pokušaj samoubistva njegovog sina, istražuje policija. Za sada je izvesno da je otac prvo prijavio nestanak sina u 21.50, a potom i da je prijavio da je sin pokušao da se ubije 0.28. 

U policiji nisu mogli zvanično da potvrde da su mladića "skinuli sa konopca" ili bilo šta slično. Saznanja sa lica mesta govorila su da su zatekli maloletnika kako leži pored drveta, sa konopcem, a dodatnom proverom „Novosti” su saznale da im je na licu mesta rečeno da je grana sa koje je sin pokušao da se obesi - pukla. Sada se ispituju i tragovi na grani.

Svakako, po dolasku, i pripadnici PS Trstenik, kao i trstenička hitna pomoć, koja je stigla dva minuta nakon njih, pokušavali su da pomognu mladiću. U tom trenutku, otac je uzeo mobilni telefon i počeo da snima događaj. I taj snimak prosledio je sutradan medijima, zajedno sa snimkom sina iz bolnice.

U bolnici, mladić nije bio u izolaciji, već je delio sobu sa drugim pacijentima Odeljenja intenzivne nege. Komunikacija s njim nije bila moguća mobilnim telefonom, ne zato što nije poneo telefon sa sobom, već što upotreba mobilnih telefona nije bila dozvoljena ni njemu, ali ni ostalim pacijentima u sobi gde je ležao.

POSTUPCI

N. Ž. je kao i njegov drug iz odeljenja I. K. (17), koji je uspeo da se ispiše iz škole pre odluke o isključenju, predmet postupanja Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, koje je podnelo zahtev za pripremni postupak u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu. M. M.(18), treći vinovnik incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku 9. novembra, kada je N. Ž. izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović, a I. K., kao i M. M. ceo događaj snimali i distribuirali na mrežama, predmet je interesovanja Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)