SEDNICA NASTAVNIČKOG VEĆA U TRSTENIKU POČINJE U 12.15: Rešava se sudbina tri vinovnika teškog incidenta

S.Babović

23. 11. 2022. u 10:03

SEDNICA Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku počinje u 12.15 i raspoloženje nastavnika je da tri učenika, vinovnika teškog incidenta koji se dogodio 9. novembra u ovoj ustanovi, na osnovu mišljenja disciplinske komisije budu isključena iz škole.

СЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА У ТРСТЕНИКУ ПОЧИЊЕ У 12.15: Решава се судбина три виновника тешког инцидента

Foto:FB

Iako odluka komisije nije obavezujuća, ona se uzima kao smernica pri odluci, koju nakon odluke Nastavničkog veća konačno donosi i realizuje direktor.

-Nestrpljiva sam da čujem odluku Veća, zaista dugujem neizmernu zahvalnost i medijima i kolegama, kao i svima koji su bili uz mene sve ovo vreme - kaže za "Novosti "profesorka Marija Stevanović.

Za težak incident u Tehničkoj školi javnost je saznala u ponedeljak, kada su "Novosti" objavile da su tri učenika 7. odeljenja trećeg razreda maltretirala profesorku Mariju Stevanović.

N. Ž(17) je izmakao stolicu profesorki, koja je potom pala na pod. M. M. (18) i I. K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima, odnosno incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a Vajber porukama deljen u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali, kao što se vidi na snimku koji objavljen u sredu.

Sled događaja je poznat: profesorka se javila hitnoj pomoći, oni su alarmirali policiju, nakon čega su o nemilom događaju obaveštene sve instance: tužilaštvo, Školska uprava, Tim za zaštitu od nasilja, Centar za socijalni rad u Trsteniku.

Otac učenika N. Ž.(17), koji je izmakao stolicu profesorki, priložio je uverenje o psihičkim tegobama svog sina, kao i zahtev o ispisu iz škole.

I o ova dva momenta izjasniće se danas Veće na sednici koja počinje u 12.15. Ponašanje učenika trećeg razreda već su ranije osudili Aktiv direktora škola u Trsteniku, Ministarstvo prosvete, Centar za socijalni rad u Trsteniku, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu