SEDNICA NASTAVNIČKOG VEĆA U TRSTENIKU POČINJE U 12.15: Rešava se sudbina tri vinovnika teškog incidenta

S.Babović

23. 11. 2022. u 10:03

SEDNICA Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku počinje u 12.15 i raspoloženje nastavnika je da tri učenika, vinovnika teškog incidenta koji se dogodio 9. novembra u ovoj ustanovi, na osnovu mišljenja disciplinske komisije budu isključena iz škole.

СЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА У ТРСТЕНИКУ ПОЧИЊЕ У 12.15: Решава се судбина три виновника тешког инцидента

Foto:FB

Iako odluka komisije nije obavezujuća, ona se uzima kao smernica pri odluci, koju nakon odluke Nastavničkog veća konačno donosi i realizuje direktor.

-Nestrpljiva sam da čujem odluku Veća, zaista dugujem neizmernu zahvalnost i medijima i kolegama, kao i svima koji su bili uz mene sve ovo vreme - kaže za "Novosti "profesorka Marija Stevanović.

Za težak incident u Tehničkoj školi javnost je saznala u ponedeljak, kada su "Novosti" objavile da su tri učenika 7. odeljenja trećeg razreda maltretirala profesorku Mariju Stevanović.

N. Ž(17) je izmakao stolicu profesorki, koja je potom pala na pod. M. M. (18) i I. K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima, odnosno incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a Vajber porukama deljen u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali, kao što se vidi na snimku koji objavljen u sredu.

Sled događaja je poznat: profesorka se javila hitnoj pomoći, oni su alarmirali policiju, nakon čega su o nemilom događaju obaveštene sve instance: tužilaštvo, Školska uprava, Tim za zaštitu od nasilja, Centar za socijalni rad u Trsteniku.

Otac učenika N. Ž.(17), koji je izmakao stolicu profesorki, priložio je uverenje o psihičkim tegobama svog sina, kao i zahtev o ispisu iz škole.

I o ova dva momenta izjasniće se danas Veće na sednici koja počinje u 12.15. Ponašanje učenika trećeg razreda već su ranije osudili Aktiv direktora škola u Trsteniku, Ministarstvo prosvete, Centar za socijalni rad u Trsteniku, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TRAGEDIJA GLUMCA: Ubijena hicem u potiljak - stan zapaljen, sve je bilo do detalja isplanirano