TAČIJU ODREĐENE SUDIJE: Predvodi ih Amerikanac Čarls Smit Treći

S. J. M.

01. 12. 2022. u 12:11

U SPECIJALNOM sudu Kosova u Hagu određeno je veće koje će suditi Hašimu Tačiju, Kadriju Veseliju, Redžepu Selimiju i Jakupu Krasnićiju.

ТАЧИЈУ ОДРЕЂЕНЕ СУДИЈЕ: Предводи их Американац Чарлс Смит Трећи

Hašim Tači

Predsednica suda imenovala je u taj pretresni panel sudije Čarlsa Smita Trećeg, Kristofa Barta, Genela Metroa i Fergal Gejnora, kao rezervnog sudiju.

To je isto veće koje je sudilo i u maju ove godine osudilo čelnike Udruženja veterana takozvane OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja na četiri i po godine zatvora zbog ometanja službenih lica u vršenju službene dužnosti, zastrašivanje u toku krivičnog postupka i povredu tajnosti postupka, jer su objavili tajnu dokumentaciju iz istrage i otkrili identitete zaštićenih svedoka u postupcima protiv zločinaca iz OVK.

Sudija Smit Treći je Amerikanac, Barte je iz Nemačke, a Metro iz Švajcarske, dok je sudija Gejnor Irac. Metro je inače bio poznat po tome što je branio Nasera Orića, kada je po srpskoj poternici bio uhapšen u Ženevi i onda izručen BiH i pušten na slobodu.

Inače, sudija za prethodni postupak Nikola Giju, koji je do sada radio na ovom predmetu dok se spremalo suđenje, obavestio je predsednicu suda da će spisi biti spremni za prosleđivanje pretresnom veću 15. decembra 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja