SRBIMA u Albaniji vekovima je brisan nacionalni identitet. Kralj Zogu ukinuo je srpske škole i zabranio srpska imena i prezimena, a slično je bilo i u vreme Envera Hodže.

Komentari (4)

Ljubica

14.11.2022. 08:53

A svi oni moraju da shvate, da je situacija u ovom trenutku vrlo komplikovana i Srbija mora da vodi računa i ne dozvoli tek tako kukavicja gnezda.Videli smo šta se dešava kad Albanci krenu da naseljavaju neke teritorije, oni smatraju da nakon izvesnog vremena sve njima pripada, jer se trude da imaju visok natalitet.Teško je proceniti koliko su iskrene namere tih ljudi, jer kad pogledamo neke koji su poturčeni ili primili katoličku veru, često su gori od originala.

Milovan

14.11.2022. 09:21

Pa ima jos Srba iz RSK i iz republika bivše jugoslavije koji jos čekaju Srpsko drzavljanstvo a zive u Srbiji vec skoro 30 godina. To se izgleda treba potražiti nekoga iz ministarstva da progura. Inace kako objasniti visedecenijsko čekanje.

Zoran

14.11.2022. 11:47

Цео свет се данас бори за људе а ми нашим људима недајемо држављанство.Брука.Администрацију из Београда хитно треба преселити у Крушевац.

Svensrb

14.11.2022. 16:34

Onaj ko je promenio Veru i Naciju. Nemora da bnude neprijatelj svoje prošle Vere i Navicje. Treba da ostane Čovek a ne pa postane ne Čovek???