KRAGUJEVAČKE ULICE NOSIĆE IMENA SRPSKIH HEROJA: Vetrani organa bezbednosti i vojne policije čuvaju od zaborava pale saborce

Novosti Onlajn

12. 11. 2022. u 13:46

JEDNA od kragujevačkih ulica dobiće uskoro naziv po majoru Vojske Jugoslavije Vladanu Mikićeviću, poginulom u borbi protiv šiptarskih terorista.

КРАГУЈЕВАЧКЕ УЛИЦЕ НОСИЋЕ ИМЕНА СРПСКИХ ХЕРОЈА: Ветрани органа безбедности и војне полиције чувају од заборава пале саборце

Foto: Printskrin/ Instagram/uobivp

Prema rečima Blagoja Ljubisavljevića, predsednika Izvršnog odbora Udruženja veterana organa bezbednosti i Vojne policije (OBVP) Srbije, ta inicijativa udruženja naišla je na podršku Grada Kragujevca.

- Na našu inicijativu, a uz pomoć Gradske uprave Niša, ovom junaku već je otkrivena spomen-bista u Knez Selu, a u tom mestu je i jedna ulica nazvana po njemu - Major Mikićević Vladan - priča Ljubisavljević.

Cilj udruženja koje okuplja veterane Organa bezbednosti i Vojne policije je negovanje slobodarskih tradicija srpskog naroda i odavanje počasti i poštovanja pripadnicima OB i VP koji su dali svoje živote za slobodu i čast otadžbine.

- Takođe, podneli smo inicijativu Gradskoj upravi u Kraljevu za dodeljivanje naziva jednoj od ulica u tom gradu koja bi nosila naziv Ulica braće Milić, što je gradska uprava podržala. Pokojna braća Milić, Boban i Srđan, bili su pripadnici Vojske Srbije - Boban je bio oficir u sastavu 52. bataljona Vojne policije, a Srđan podoficir u sastavu 125. motorizovane brigade u Kosovskoj Mitrovici. Obojica su poginula prilikom izvršavanja borbenih zadataka na Kosovu i Metohiji - kaže Ljubisavljević.

Foto J. Ćosin

Predsednik Izvršnog odbora ovog udruženja napominje da tu nije kraj aktivnosti udruženja.

- U Novom Sadu podneli smo inicijativu za dodeljivanje naziva jedne ulice u tom gradu koja bi nosila naziv Ulica Vitomira Kuzmanovića, po podoficiru Vojne policije koji je izgubio život u borbi protiv šiptarskih terorista. Takođe, naši članovi su posetili sva spomen-obeležja poginulih pripadnika OB i VP u ratovima od 1991. do 1999. godine i obišli njihove porodice - navodi Ljubisavljević.

Naš sagovornik je ponosan na činjenicu da su se mnogi članovi porodica njihovih palih drugova odazvali pozivu da im se pridruže i aktivno uključe u rad udruženja.

- Sebi smo kao trajni zadatak postavili obavezu da se sećamo naših poginulih kolega, da sagledavamo materijalno stanje veterana i porodica poginulih pripadnika OB i VP, kao i da uz podršku lokalnih samouprava i ostalih udruženja i institucija u Republici Srbiji pomognemo u rešavanju njihovih problema. Naše aktivnosti naišle su na veliku podršku bivših i sadašnjih pripadnika Vojnobezbednosne agencije i Vojne policije, kao i kod ostalih građana Republike Srbije - kaže Ljubisavljević, koji je iskoristio priliku da svim pripadnicima Vojnobezbednosne agencije poželi srećan praznik, Dan Službe - 12. novembar.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)