DVE opštine na jugu Srbije i jedan branilac podneli su više disciplinskih prijava protiv advokata koji su obilazili domaćinstva oko Dimitrovgrada, Kuršumlije i okoline, nudeći meštanima potpisivanje punomoćja za zastupanje, saznaju "Novosti".

Ivan Zgrozeni

18.07.2022. 20:51

Koja perverzija. Naknada za nekoliko metara zemlje 3000 a tuzba opstinu kosta 60.000. Sto opstine dozvoljavaju da budu tuzene? Zasto ne urade ono sto je posteno i fer te umesto da budu tuzene, daju ljudima novac za zemlju? Advokatima svaka cast. Kodeks udruzenja advokata mora da ima samo jedno pravilo: Advokat sluzi pravdi i bori se protiv nepravde. Smrt fasizmu - Pravda narodu! Isplatite ljudima naknadu!

Srbijo Zuta kuco

18.07.2022. 20:56

"Masovke" ne zatrpavaju sudove. Cine suprotno. Umesto mnogo pojedinacnih tuzbi postoji jedan predmet. Isplatite ljudima novac za oduzetu zemlju pa necete biti tuzene. Jednostavnije ne moze biti. Ustedeli ste 60.000 dinara!

Dragan Petrić

19.07.2022. 15:12

Nisu inicijativE, već inicijativA - jedna jedina koju sam podneo ja lično, kao advokat pojedinac, dok su za to vreme sve advokatske komore mudro ćutale.

Milan

19.07.2022. 16:13

Kakva stamota za drzavu i lokalne vlasti a i za rukovodstvo advokatske komore. Ludi su osteceni. Oteta im je imovina i ne znaju da imaju pravo na obestecenje a vi napadate ome koji im kazu da imaju pravo. Najbolje da svi cute a lopovi se slade. Ovo sto radi sud vrhovni, kroz promenu dosadasnjih stavova u zastitu onih koji stete gradjane je najsramnija epizoda srpskog pravosuđa i pokazuje samo nedostojnost vrsilaca funkcija. Nikada do sada vlast nije toliko stitila lopove na gimkcijama i pravila trajnu stetu gradjanima kao ova. Kod ranijih je postojala nada da ce pravda biti zadovoljena, ova vlast bi i nadu da oduzme...