POČETAK značajnog obeležavanja 80-godišnjice ofanzive na Kozaru 1942, osvežava i naše (posustalo) pamćenje na jedno od najmasovnijih stradanja srpskog naroda u Drugom svetskom ratu na teritoriji NDH od strane ustaša, što je bio školski primer genocida: ubijanje žena, dece, staraca, tj. nejači i nevojničkog stanovništva, odnosno, brisanja čitavog jednog naroda u ovom delu Bosanske Krajine.

Komentari (5)

Andrej

03.07.2022. 15:20

Hrvatske ustase su u vrhu svetskih zlotvora po okrutnosti prema neduznim Srbima, Jevrejima, Romima od kako savremeno covecanstvo proucava genocid na ovoj planeti . To demokratski zapad jako dobro zna, ali ih uvek nagradjuju za zlodela. Strasno.

Drzavni sluzbenik

03.07.2022. 15:32

Nek mi posle ovoga neko filozofira o Vukovaru i Ovcari. Sto bi rekao J. J. Zmaj u pesmi Sveti grobovi, "Gde ja stadoh, ti produzi, ... Jos smo duzni, ti oduzi!'

Pitanje

03.07.2022. 19:29

Zasto ne pisete o Josipu Franku, Negovim sinovima Vladimir i Ivanu. Negovoj zeni Olgi. Pa zatim o Vladimiru Singeru. Slavku i Didu Kvaterniku, itd. Skoro se nista ne pise o ovim licnostima i njihovim delima i Jasenovcu.