IZDATO UPOZORENJE NA TOPLI TALAS: Temperatura skače, RHMZ najavljuje - stižu tropski dani i noći

Novosti onlajn

27. 06. 2022. u 13:19

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod upozorio je danas na visoke temperature do subote, 2. jula, navodeći da će se najviša dnevna temperatura vazduha kretati i do 37 stepeni.

ИЗДАТО УПОЗОРЕЊЕ НА ТОПЛИ ТАЛАС: Температура скаче, РХМЗ најављује - стижу тропски дани и ноћи

Foto: Arhiva Novosti/Printskrin

Narednih dana biće osetno toplije, sa jutarnjom temperaturom od 20 do 25 stepeni, odnosno tropskim noćima u većini mesta, a najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 37 stepeni, navodi RHMZ.

U većem delu zemlje izdato je upozorenje na topli talas u trajanju od najmanje pet uzastopnih dana.

Foto: Printscreen/RHMZ

S obzirom na intenzitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena, navedeno je na sajtu RHMZ.

Od srede je na snazi narandžasti meteoalarm za teritoriju cele Srbije. Taj meteoalarm iznačava opasne vremenske prilike.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

 

BONUS VIDEO: 

SENZACIONALNO OTKRIĆE: Naselje iz 9. i 10. veka na granici Kruševca i Trstenika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)