ELITNI SRPSKI SPECIJALCI: Obuka pripadnika 72. brigade za specijalne operacije (FOTO)

Tanjug

24. 06. 2022. u 19:49

PRIPADNICI 72. brigade za specijalne operacije ove nedelje realizuju obuku u terenskim uslovima tokom koje na više lokacija uvežbavaju specijalne akcije i operacije od posebnog značaja.

ЕЛИТНИ СРПСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ: Обука припадника 72. бригаде за специјалне операције  (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Reč je o redovnom osposobljavanju koje se u ovoj brigadi sprovodi radi očuvanja visokog nivoa borbene gotovosti i kako bi vojnici i starešine bili obučeni za realizaciju zadataka u svim reljefnim i mikroklimatskim uslovima u kojima, u skladu sa namenom jedinice, mogu biti angažovani.

Na jednoj od lokacija izvođenja vežbovnih aktivnosti, pripadnike 72. brigade za specijalne operacije danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Foto Vojska Srbije

On je prisustvovao obuci za savlađivanje vertikalnih prepreka veranjem i za realizaciju zadataka pod vodom na različitim dubinama, kao i izvođenju borbenih dejstava sa i iz vode, uz upotrebu specijalnog naoružanja i vojne opreme.

General Mojsilović se ovom prilikom uverio u odličnu osposobljenost i pripremljenost profesionalnog sastava jedinice za realizaciju specifičnih zadataka na planinskom terenu i u zahvatu reka i jezera i pohvalio pokazano zalaganje, volju i upornost na obuci.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, realizacijom zahtevne obuke, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost, fizička pripremljenost i mentalna snaga vojnika i starešina, kao i visok nivo borbene gotovosti ove elitne jedinice Vojske Srbije.

BONUS VIDEO: Srpski Lazar na poligonu pokazuje svoje mogućnosti kao moderno borbeno vozilo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NEMAM DUŠE NI OBRAZA DA PEVAM: Rajović otkazao nastup zbog tragedije na Cetinju - 11 nevinih je stradalo