FILIP KARAĐORĐEVIĆ SE PRVI PUT OBRATIO JAVNOSTI NAKON ABDIKACIJE PETRA: "Preuzimam dužnost i odgovornost princa-naslednika"

Novosti online

11. 05. 2022. u 18:14

PRINC Filip podelio je na Tviteru saopštenje u kojem navodi da je prisustvovao abdikaciji njegovog brata u Sevilji u Španiji i da je takav potez princa Petra rezultat dugog razmišljanja.

ФИЛИП КАРАЂОРЂЕВИЋ СЕ ПРВИ ПУТ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ НАКОН АБДИКАЦИЈЕ ПЕТРА: Преузимам дужност и одговорност принца-наследника

Foto: Tanjug/Princ Filip Pres

Kako je naveo, takvim potezom automatski sve obaveze i dužnosti prelaze na sledećeg u liniji nasleđivanja - u ovom slučaju, na njega.

"Poštujući odluku mog starijeg brata, preuzimam dužnost i odgovornost koju podrazumeva titula princa-naslednika, prihvatam sve dužnosti i obaveze koje su mi tim činom došle i svestan sam najveće časti koja mi je time učinjena", navodi princ Filip.

Princ Filip je objasnio da se nakon abdikacije nije oglašavao nekoliko dana jer je želeo da nekoliko dana njegova porodica provede u tišini i razmišljanju, kao i da dođe do razumevanja u porodici i među narodom.

"Obavezujem se da ću živeti i boriti se za sreću i napredak Srbije i svih koji poštuju dinastiju Karađorđević", zaključio je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!