"NAŠ VOJNIK - NAŠ HEROJ" Ministri Stefanović i Ružić uručili nagrade pobednicima ovog konkursa

Novosti online

10. 05. 2022. u 13:37

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručili su danas nagrade osnovcima, pobednicima konkursa „Naš vojnik, naš heroj“. Ministar Stefanović je čestitao pobednicima i podsetio da je drugi ciklus konkursa organizovan povodom jubilarnih 110 godina od osnivanja Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

НАШ ВОЈНИК - НАШ ХЕРОЈ Министри Стефановић и Ружић уручили награде победницима овог конкурса

foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

- Ponosni smo što je ovo postalo tradicionalno. Kada smo se prvi put dogovorili da naša dva ministarstva organizuju jednu ovako lepu manifestaciju, gde će deca pokazati kako vide naše vojnike, nismo ni slutili da ćemo dobiti ovoliko dobrih radova i da će se toliko dece odazvati – rekao je ministar Stefanović, koji je uručio nagrade pobednicima u uzrastu od petog do osmog razreda osnovne škole.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

Kako je rekao, njemu i ministru Ružiću pripao je lepši deo posla da uruče nagrade za divne radove koji su učenici napravili, dok je komisija imala pune ruke posla.

- Hteli smo da konkurs ovoga puta bude posvećen našim pilotima, zaštitnicima našeg neba, i da vam nagrade uručimo u ovoj velikoj sali Ministarstva odbrane - da vidite ovo kulturno blago Srbije. Želeli smo da vam pokažemo i koliko je težak vojnički posao, ali i koliko je lep, kao i koliko je važno sve ono što naši vojnici štite, koliko je važno što čuvaju našu Srbiju – rekao je ministar Stefanović obraćajući se nagrađenim mališanima.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

Ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo jer su se našim osnovcima konkurs i njegova tema svideli i što su se sa radošću odazvali.

- Nadam se da će vam biti još lepše kada budete otišli u naša odmarališta, oni koji su to dobili, da vidite kako izgleda i naša Tara, jedna od naših najlepših planina. Zahvalio bih se vašim roditeljima, nastavnicima i učiteljima, svim onim ljudima koji su pomogli da vi budete tako pametni i da poznajete našu vojsku. Pozivam sve da nastavimo sa ovim konkursom, da i tako pokažemo koliko poštujemo sve ono što naši vojnici čine za nas, koliko je važno to što štite našu zemlju i koliko su nam važni i piloti i tenkisti, artiljerci, pešadinci i svi ostali – rekao je ministar Stefanović, podsećajući da su konkursi kroz cikluse posvećeni svim rodovima Vojske Srbije.

Ministar Ružić uručio je nagrade autorima najboljih radova u konkurenciji od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i rekao da je ovaj konkurs nastavak dobre i plodotvorne saradnje dva ministarstva u oblasti obrazovanja.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

- Cilj je da učenici što bolje upoznaju profesiju vojnika i pilota i šta to u stvari znači za našu prelepu Srbiju. Tokom vaspitno-obrazovnog procesa posebno mesto i značaj se pridaju razvijanju i negovanju ovih vrednosti koje su deo identiteta svakog od nas i važno je da ih čuvamo, negujemo, baštinimo, obogaćujemo i da shvatimo da pored svojih domova, svojih kuća i roditelja, imamo još jedan dom, a to je naša škola – rekao je ministar Ružić.

On je rekao da je ovo bila prilika da učenici iskažu svoj talenat, sklonost ka lepom pisanju i znanje iz oblasti tehnike i tehnologije.

U kategoriji za najbolji literarni rad za uzrast od prvog do četvrtog razreda osnovne škole pobedu je odnela Srna Simić, učenica drugog razreda OŠ „Aca Aleksić“ iz Aleksandrovca i učiteljica Zorica Bošković, drugo mesto osvojila je Lana Bjelica, učenica četvrtog razreda OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka i učiteljica Ljiljana Karanović, a Mia Hondus, učenica trećeg razreda OŠ „Veljko Dugošević“ iz Rume, osvojila je treće mesto u konkurenciji najboljih literarnih radova.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

Prvo mesto u  konkurenciji đaka od petog do osmog razreda, u istoj kategoriji osvojila je Ivana Kosanović, učenica šestog razreda iz OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka i učiteljica Jarmila Valihora, drugo je pripalo učenici petog razreda OŠ „Braća Grulović“ iz Beške Anji Kljajić i nastavnici Zorici Vračarević, a treće mesto zauzeo je Andrej Jović, učenik sedmog razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Vranja.

U kategoriji likovnog stvaraštva u konkurenciji đaka od prvog do četvrtog razreda, prvo mesto osvojio je učenik drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Surdulice Novak Dinić i učiteljica Violeta Stanković, drugi najbolji rad delo je Une Vunjak, koja pohađa četvrti razred u OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka i učiteljice Ljiljane Karanović. Treće mesto osvojio je učenik prvog razreda OŠ „Prva osnovna škola“ iz Valjeva Veljko Ormanović.

Najbolji rad u likovnoj kategoriji u uzrastu od petog do osmog razreda kreacija je Sare Veljković, učenice sedmog razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ iz Leskovca i nastavnice Anđelke Savić, drugo mesto osvojila je učenica petog razreda OŠ „Svetislav Mirković Nenad“ iz Prokuplja Helena Stanković i nastavnica Andrijana Simeon Tošić, a treće je pripalo Matiji Goranoviću, učeniku šestog razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ iz Leskovca.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

U kategoriji tehnike i tehnologije za najbolji rad nagrađena je Nina Marković, učenica petog razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ iz Leskovca i nastavnik Žarko Matić. Drugo mesto pripalo je učeniku šestog razreda iz iste škole Petru Zdravkoviću, odnosno nastavnici Slađani Dimitrijević. Pobedu ove škole u navedenoj kategoriji zaokružila je učenica šestog razreda Selena Savić, koja je osvojila treće mesto.

Prva i druga nagrada za pobednike konkursa je besplatan sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju Vojna ustanova „Tara“ i Vojna ustanova „Morović“, dok je treće mesto nagrađeno knjigom.

BONUS VIDEO:

FK-3 IZBLIZA: Pogledajte kako izgleda najnovije pojačanje Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)