OBELEŽEN DAN POBEDE U BEOGRADU: Vence na Spomen-kompleks Groblja oslobodilaca postavili Ivica Dačić, Darija Kisić, Nenad Popović

Novosti onlajn

09. 05. 2022. u 13:47

POVODOM Dana pobede nad fašizmom, 9. maja, na Spomen-kompleks Groblja oslobodilaca Beograda položeni su venci uz najviše vojne i državne počasti.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ У БЕОГРАДУ: Венце на Спомен-комплекс Гробља ослободилаца поставили Ивица Дачић, Дарија Кисић, Ненад Поповић

foto: M. Anđela

U ime Narodne skupštine Srbije venac je položio predsednik parlamenta Ivica Dačić, ispred ministarstva unutrašnjih poslova to je učinio ministar Aleksandar Vulin, a u ime ministarstava na čijem je čelu to je učinila ministarka Darija Kisić Tepavčević, dok je u ime Grada Beograda to učinio Andreja Mladenović.

foto: M. Anđela

Vence su položili i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko, predstavnici ambasada Belorusije i Kazahstana, predstavnici Vojske Srbije, Ivan Kostić iz Pokreta Dveri, Milica Đurđević Stamenkovski predsednica Zavetnika i mnogobrojni građani.

Cveće su položili i na Spomenik večna vatra na kojem piše: Niko nije zaboravljen, ništa nije zaboravljeno, kao i na Spomenik crvenoarmejcu u istom Spomen-kompleksu.

Nakon toga upisali su se i u knjigu sećanja, gde je Dačić poručio da zlo kakvo je bilo u Drugom svetskom ratu ne bi smelo nikada da se ponovi.

foto: M. Anđela

- U znak neprolaznog sećanja na veliku pobedu nad fašizmom, u znak želje da se takvo zlo nikad ne ponovi - zapisao je Dačić.

- Na Groblju oslobodilaca Beograda danas smo povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, položili vence kako bismo odali počast istinskim herojima koji su se borili u ratu. Njihova borba mora da nam ostane podsetnik i inspiracija za nastojanja da se zaustavi svaka nova globalna neprilika i težnje savremenih oblika fašizma. Naš narod je uvek na strani oslobodioca i antifašizma - napisao je Dačić na Instagramu. 

foto: M. Anđela

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i izaslanica predsednika Republike Darija Kisić danas je, povodom 9. maja - Dana pobede nad fašizmom, položila venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.

Ministarka je u spomen-knjigu napisala:

Danas slavimo pobedu, slobodu, hrabrost i junaštvo. Danas se sećamo onih koji su svoje snove i svoju budućnost dali da bismo mi danas bili slobodni i da bismo živeli u miru. Večna slava našim slavnim precima, pobednicima i oslobodiocima! Živela Srbija!

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović, koji učestvuje u šetnji "Besmrtnog puka" povodom Dana pobede nad fašizmom, poručio je da su Srbija i Rusija uvek bili na pravoj strani istorije.

foto: M. Anđela

Popović je novinarima rekao da su "naše deke i bake" pobedile u Drugom svetskom ratu sa braćom i sestrama iz Rusije


- Mi imamo obavezu da svim političkim sredstvima branimo dve najveće vrednosti Srbije - slobodu i nezavisnost - naveo je Popović.

On je podsetio da se danas sećamo naših predaka koji su u Drugom svetskom ratu bili spremni da polože svoje živote upravo kako bi zaštili najvišu vrednost srpskog naroda - slobodu.

Naveo je da naša generacija danas mora da pokaže da je dostojna svojih predaka, kao i da možemo da budemo ponosni jer smo uvek u prošlosti bili na pravoj strani istorije.

MARŠ "BESMRTNOG PUKA" BEOGRADOM: Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega