OVO JE GLAVNA RAZLIKA IZMEĐU RUSA I AMERIKANACA: Genijalno objašnjenje Nikite Mihalkova Momi Kaporu i danas se prepričava

Novosti onlajn

02. 05. 2022. u 10:30

U SVOM poslednjem intervjuu Momo Kapor podelio je sa poštovaocima njegovog lika i dela jednu anegdotu o susretu sa slavnim ruskim režiserom Nikitom Mihalkov.

ОВО ЈЕ ГЛАВНА РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ РУСА И АМЕРИКАНАЦА: Генијално објашњење Никите Михалкова Моми Капору и данас се препричава

Nikita Mihalkov, Foto D. Karadarević

Jednom prilikom proslavljeni ruski režiser i naš pisac govorili su o razlici između Istoka i Zapada, a Nikita Mihalkov objasnio ju je na fenomenalan način.

“Jesi li ti primetio da nema američkog filma u kome ne pogine bar sto ljudi, izrešeta ih neko, odlete u vazduh sa automobilom… Niko te ljude ne ožali, niti se zna ko im je majka, ni imaju li sestru. Niti kako se zovu. Svi izginu kao da to uopšte nije važno. A pre 150 godina jedan student u Petrogradu ubio je jednu babu i o tome napiše knjigu jedan pisac i onda se pišu disertacije o tome da li je student imao pravo da ubije babu ili nije. Eto, u tome je razlika između nas i njih- Zapad misli kako da živi, a mi mislimo zbog čega živimo.”

(Opanak)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)