UKRAJINCI HOĆE DA UHAPSE MIHALKOVA: Raspisuju poternicu za proslavljenim ruskim režiserom!

Novosti online

04. 03. 2022. u 21:04

GLAVNI tužilac Ukrajine Irina Venediktova izjavila je danas da je pokrenut postupak za hapšenje ruskog režisera Nikite Mihalkova zbog navodnog "zadiranja u teritorijalni integritet Ukrajine", piše TASS.

УКРАЈИНЦИ ХОЋЕ ДА УХАПСЕ МИХАЛКОВА: Расписују потерницу за прослављеним руским режисером!

Nikita Mihalkov, Foto AP

- Nikita Sergejevič Mihalkov, zvanično saopštavam da je ukrajinski nezavisni, suvereni sud naložio ukrajinskim tužiocima da vas uhapse kako bi vas priveli sudu Ukrajine. Pokrenuli smo zvaničnu proceduru kako bi bili stavljeni na međunarodnu poternicu - napisala je Venediktova na svojoj Fejsbuk stranici.

Mihalkov je na meti tužilaštva po članu 110 krivičnog zakonika - "Povreda teritorijalnog integriteta Ukrajine".

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

BONUS VIDEO: NEVIDLjIVA SMRT SA NEBA - Ruski dron uništio "ajdarovce", pogledajte snimak napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu