VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: Uskoro elektronski zdravstveni karton

Novosti online

15. 04. 2022. u 11:13

GRAĐANI ne bi trebalo da budu kuriri koji će nositi svoja uverenja od šaltera do šaltera i od lekara do lekara. Zato će Kancelarija za IT i eupravu uskoro uspostavitii elektronski zdravstveni karton.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Ускоро електронски здравствени картон

Foto Tanjug

- To će olakšati i građanima, ali i zdravstvenim radnicima koji neće biti birokrate, a uskoro ćemo digitaliѕovati i oblast bolovanja i uputa - rekao je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije.

On je istakao je da sve što je Vlada od 2016. uradila u oblasti digitalizacije bilo kao neka priprema za kovid, tako da kada je došlo do pandemije samo su praktično primenjene.

- Najočigledniji primer je prijava građana za vakcinaciju, taj informacioni sistem je razvijen za dve nedelje. Tu su i druge usluge, kao prijavljivanje za pi-si-ar testiranje. Ali nisu samo u oblasti zdravstva pokazani rezultati u oblasti digitalizacije. Đaci su praktično preko noći prešli na onlajn nastavu, a i upis u vrtiće je bio isključivo moćug preko portala e-uprave - naglasio je Jovanović.

Kada je reč o telemedicini, rekao je da je ona veoma korisna, jer kada imamo pacijente u unutrašnjosti, naši najbolji stručnjaci veoma brzo mogu da daju svoj stručno mišljenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024