Humanitarna akcija kompanije Abela Pharm i Fondacije Nataša Kovačević: Uzmi zdravlje u svoje ruke, omogući da sva deca skaču!

Promo

12. 04. 2022. u 17:02

Za svaku prodatu kutiju BiVits® ACTIVA vitamina, Abela Pharm donirala deo sredstava - za dečije proteze

Хуманитарна акција компаније Abela Pharm и Фондације Наташа Ковачевић: Узми здравље у своје руке, омогући да сва деца скачу!

Foto: Promo

U saradnji sa kompanijom AbelaPharm, Fondacija Nataša Kovačević je u prethodna četiri meseca prikupljala sredstva za projekat ‘’Uzmi zdravlje u svoje ruke, omogući da sva deca skaču’’. Cilj je bio da se deci, koja su zbog povrede ili usled bolesti ostala bez noge, obezbede dinamičke proteze. U periodu od 1. decembra 2021. godine do 1. aprila 2022., za svaku prodatu kutiju BiVits® ACTIVA vitamina i minerala kompanija AbelaPharm je donirala deo sredstava u ovaj humanitarni fond. Na kraju akcije prikupljeno je 1.447.860 dinara, a ček je svečano uručen Fondaciji, na konferenciji organizovanoj u utorak, 12.aprila, u restoranu Barrel House u Beogradu.

“Cena proteza je izuzetno visoka. S obzirom da u detinjstvu telo najviše raste i razvija se, troškovi zamene proteze su finansijski teret koje mnoge porodice ne mogu sebi da priušte. Divno je kada nađete dobrog partnera pa sama akcija bude dvostruko korisna, kao što je to bilo u ovom slučaju. Ljudi su kupovali BiVits® ACTIVA vitamine i minerale, jačali svoje zdravlje, a istovremeno radili nešto lepo za svu decu kojima su proteze potrebne. Zahvaljujem se kompaniji AbelaPharm koja je prepoznala značaj ovog projekta i aktivno se uključila u njegovu realizaciju.’’ izjavila je Nataša Kovačević.

ZAJEDNIČKA SREĆA Marija Filipović, Nataša Kovačević i Marko Bivolarević/Foto: Promo

,,Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da, u ovim izazovnim vremenima, pomognemo Fondaciju. Kompanija AbelaPharm kontinuirano vodi računa o najmlađim članovima našeg društva i posebnu pažnju pridaje njihovom zdravom i srećnom odrastanju. Ova humana akcija ne bi bila moguća da je punim srcem nisu podržali naši partneri. Zajedničkim angažovanjem mi smo u prethodnih nekoliko meseci Uzeli zdravlje u svoje ruke i omogućili da sva deca skaču. Pomisao da će već za dvadesetak dana još jedna devojčica moći da dobije svoju dinamičku protezu, najveća je nagrada kada se bavite ovim poslom.’’, izjavio je Marko Bivolarević ispred kompanije AbelaPharm.

 Foto: Promo

Devojčica koja je neposredno pre konferencije prošla Medicinsku komisiju i koja će dobiti svoju dinamičku protezu od prikupljenih sredstava je Petra Marković iz Paraćina. Pre toga je Fondacija već obezbedila protezu devojčici Mariji Filipović, koja je svojom snagom i harizmom dirnula sve okupljene na svečanoj konferenciji. Sa novom protezom ne postoji prepreka koju Marija ne može da savlada. Uvereni smo, da će baš kako kaže, u sportu biti bolja od svakog dečaka. 

Na kraju, kompanija AbelaPharm i Fondacija Nataša Kovačević ističu da neka deca još uvek čekaju na svoju protezu, koja će im omogućiti da se i nakon amputacije nesmetano kreću. Apel je upućen svim kompanijama, ali i pojedincima koji zajedničkim snagama mogu pomoći da se priča o fondaciji proširi, sredstva za proteze prikupe i ostvari jedan zajednički cilj - Da sva deca skaču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama