SNEG U APRILU U SRBIJI: Stiže nam jako zahlađenje - objavljena detaljna prognoza za naredne dane

Novosti onlajn

02. 04. 2022. u 11:09

U SUBOTU na severu Srbije oblačno uz zahlađenje sa kišom, a u centralnim i južnim predelima promenljiva oblačnost i relativno toplo sa sunčanim intervalima i mogućim lokalnim pljuskovima.

СНЕГ У АПРИЛУ У СРБИЈИ: Стиже нам јако захлађење - објављена детаљна прогноза за наредне дане

Foto: Tanjug

Vetar na severu Srbije slab do umeren severozapadni i u pojačanju popodne, a na jugu Srbije umeren do pojačan jugozapadni. Na severu Srbije će jutro biti toplije od večeri zbog zahlađenja tokom dana.

Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 3°C na severu Vojvodine (uveče je minimalna) do 9°C na jugu Srbije, a maksimalna dnevna od 8°C na severu Vojvodine do 19°C u Negotinu, Zaječaru i Pirotu. Uveče povremena kiša i malo hladnije nego prethodne noći. Temperatura u 22h od 3°C na severu do 9°C na jugu Srbije.

Beograd: U subotu pretežno oblačno sa kišom povremeno i padom temperature tokom popodneva. Vetar slab severozapadni, a popodne i uveče umeren. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 9°C, maksimalna 12°C, a minimalna uveče pre ponoći oko 5°C. Temperatura u 22h oko 6°C sa kišom, dakle hladnije nego ujutru.

Niš: U subotu promenljiva oblačnost i relativno toplo sa sunčanim intervalima i mogućim lokalnim pljuskovima. Vetar umeren do pojačan jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 18°C.

Užički region: U subotu promenljiva oblačnost sa sunčanim intervalima i mogućim lokalnim pljuskovima. Vetar umeren jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 6°C do 8°C, a maksimalna dnevna od 14°C do 15°C. Na Zlatiboru i Tari povremena kiša i pljuskovi i kiša i najviše do 8°C na 1000 mnv uz pad temperature popodne.

Vojvodina: U subotu oblačno uz zahlađenje sa kišom. Uveče na Fruškoj Gori susnežica. Vetar pre podne slab severozapadni, a popodne i uveče umeren i u pojačanju. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 8°C, maksimalna dnevna od 8°C na severu Vojvodine do 13°C na jugu Banata, a minimalna temperatura krajem dana od 3°C na severu do 6°C na jugu uz kišu.

Novi Sad: U subotu oblačno sa kišom i padom temperature tokom dana. Vetar umeren severozapadni, a uveče pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 8°C, maksimalna 10°C, a minimalna temperatura uveče oko 4°C sa kišom, na vrhu Fruške Gore sa susnežicom.

Subotica: U subotu oblačno sa kišom i zahlađenjem. Vetar umeren severozapadni, a popodne i uveče pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 6°C, maksimalna 8°C, a minimalna temperatura uveče oko 3°C sa kišom i susnežicom posle ponoći.

Vremenska prognoza za naredne dane

U nedelju zahlađenje u svim krajevima uz kišu, a moguća je susnežica i sneg i u nižim predelima na severu i zapadu Srbije u toku jutra. Popodne padavine prestaju, najpre na severu Srbije. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale.

Minimalna temperatura od 0°C do 4°C na jugu Srbije, a maksimalna dnevna od 5°C do 9°C. U ponedeljak, utorak i sredu sve toplije sa sunčanim intervalima. U sredu krajem dana kiša na jugoapadu i jugu.

(Mondo)

BONUS VIDEO: 

RAJKOVA PEĆINA: Više od dva kilometra dvorana i hodnika ispunjenih prelepim "nakitom"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri