AKCIJA BEOGRADSKOG FESTIVALA IGRE I MOZZARTA – ŽENE IZ SIGURNIH KUĆA NA PREMIJERI PREDSTAVE „POTKROVLJE“

Promo

01. 04. 2022. u 16:00

Uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, organizovan dolazak štićenica iz nekoliko gradova u „Bitef“

АКЦИЈА БЕОГРАДСКОГ ФЕСТИВАЛА ИГРЕ И МОЗЗАРТА – ЖЕНЕ ИЗ СИГУРНИХ КУЋА НА ПРЕМИЈЕРИ ПРЕДСТАВЕ „ПОТКРОВЉЕ“

Foto: Promo

Svetska premijera predstave „Potkrovlje“ na Beogradskom festivalu igre donela je vrtlog emocija na sceni „Bitefa“, ali i u prvim redovima gde su sedele žene iz Sigurnih kuća. Organizatori festivala i partneri iz kompanije Mozzart priredili su jedno posebno veče za žrtve nasilja iz nekoliko gradova, koje su dobile priliku da gledaju remek-delo norveškog reditelja i koreografa Jua Stromgrena.

Foto: Promo

Komad govori o ljubavnim vezama, reakcijama na doba pandemije. U prvom planu su četiri junakinje koje, prema rečima Norvežanina, donose jedno veliko emotivno bombardovanje, tako da se osećanja stvarno mogu dohvatiti.

Upravo je to bio utisak mnogih štićenica Sigurnih kuća, koje su posle predstave ostale na druženju sa igračicama, direktorkom festivala Ajom Jung, stručnim saradnikom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Aleksandrom DŽeletovićem, kao i sa predstavnicima Mozzarta.

Foto: Promo

Koordinatorke Sigurnih kuća izrazile su zahvalnost i istakle da ovakve akcije predstavljaju veliki korak u teškom procesu oporavka i socijalizacije žrtava nasilja.

Mozzart u saradnji sa Koordinacionim telom već tri godine sprovodi projekat „Stop nasilju nad ženama“, u sklopu kojeg redovno upućuje donacije i organizuje posete Sigurnim kućama sa poznatim ličnostima. Više od 600 sportista je do sada pre mečeva nosilo majice sa ovom porukom, a tokom godine se sprovode mnogobrojne akcije za podizanje svesti o ovom globalnom problemu.

Foto: Promo

Kompanija Mozzart je odavno u javnosti prepoznata kao borac za rodnu ravnopravnost. Predstavnici Beogradskog festivala igre su kroz saradnju sa novim partnerom došli na ideju da jedno izvođenje predstave „Potkrovlje“ koja se bavi mnogim ženskim pitanjima i dilemama, bude posvećeno upravo štićenicama Sigurnih kuća.

U znak podrške i ohrabrenja, koje je možda i najpotrebnije žrtvama nasilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI GA OSUDILI, MEMEDOVIĆ TRAŽIO IZVINJENJE: Kako je Bogdanović pravdao oštre reči o ŽENAMA FUDBALERA - U životu sam imao tri autoriteta