LONČAR U NEMAČKOJ: Ministar posetio Klinički centar u Kilu

B.R.

22. 03. 2022. u 13:19 >> 18:05

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Kilu "Šlezvig Holštajn" dr Jens Šolc dogovorili su juče saradnju UKCS i te zdravstvene ustanove, jedne od najboljih nemačkih klinika, sa oko 450.000 pacijenata godišnje. Saradnja će podrazumevati razmenu stručnjaka i uvođenje novih metoda u lečenju pacijenata, a dogovorena je prilikom posete ministra Lončara Nemačkoj.

ЛОНЧАР У НЕМАЧКОЈ: Министар посетио Клинички центар у Килу

Foto: Tanjug

- Prostor za saradnju je veliki, zasada smo dogovorili oko toga koji su nam prvi koraci u saradnji, a prve rezultate imaćemo već krajem godine. Ovo je važno za naše građane, naše lekare, da imamo vezu sa onima koji su najbolji u Evropi i među najboljima u svetu - naglasio je Lončar.

Podsetimo, domaćin ministru zdravlja Srbije je dr Jens Šolc, direktor ove prestižne zdravstvene ustanove, a ujedno i predsednik Udruženja univerzitetskih bolnica Nemačke.

Lončar će sa saradnicima, među kojima su direktor Urgentnog centra KCS dr Marko Ercegovac i direktor "Tiršove" dr Siniša Dučić, biti u prilici da se upozna sa radom i načinom funkcionisanja jedne od najcenjenijih klinika u Evropi, kao i da dogovore modalitete saradnje, posebno kada je reč o usavršavanju naših zdravstvenih radnika u Kliničkom centru Šlezvig Holštajn, ali i dolasku njihovih stručnjaka u Srbiju.

Lončar je na početku susreta sa dr Šolcem napomenuo da je Srbija zahvaljujući ulaganju i razvoju zdravstva u poslednjih nekoliko godina danas prepoznata kao ravnopravni partner i sagovornik na sve zdravstvene teme.

- Velika je privilegija i čast biti dočekan na ovaj način u jednoj od najprestižnijih klinika u svetu. Srpski zdravstveni sistem se definitivno nalazi na mapi Evrope što mi je potvrdio i Šolc, a izgradnjom i stavljanjem u rad novog KCS dobili smo uslove za razmenu znanja i iskustava na najvišem nivou - rekao je Lončar.

BONUS VIDEO: DEDINjE OBARA SVETSKI REKORD: Danas čak 21 operacija na otvorenom srcu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOJE TELO POŠALJITE U ČAČAK, SRCE OSTAVITE U LJUBLJANI: Bora emotivan pred koncert u rodnom gradu