POTPISAN SPORAZUM O ŠKOLOVANJU PILOTA Vulin: Lakše ćemo kupiti bilo koju opremu, nego što ćemo odškolovati i pronaći ljude

Novosti online

28. 02. 2022. u 14:20

POTPISAN sporazum između MUP i MO o školovanju pilota za potrebe policije na Vojnoj akademiji

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ШКОЛОВАЊУ ПИЛОТА Вулин: Лакше ћемо купити било коју опрему, него што ћемо одшколовати и пронаћи људе

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Sporazum između Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane, kojim će biti omogućeno školovanje pilotskog kadra za potrebe Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane na studijskom programu Vojno vazduhoplovstvo potpisan je danas u Beogradu.

Ministar  unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je sporazum potpisao sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, istakao je da je sistem vojnog školstva bez svake sumnje najefektivniji sistem školstva u našoj zemlji.

 
- Prošlo je puno vremena od kako smo izjednačili privatno i državno školstvo, ali ono što vojno obrazovanje nudi i ono što vojno obrazovanje daje svojoj porodici, svojoj državi nismo uspeli da nađemo ni u jednom drugom  obrazovnom sistemu. Zato sam veoma ponosan što Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način ostvaruje potrebnu, neophodnu i nužnu saradnju sa Ministarstvom odbrane i vojnoobrazovnim sistemom- rekao je ministar Vulin na Vojnoj akademiji.
 
Istakao je da je ovaj sporazum  najsigurniji način da Ministarstvo unutrašnjih poslova dobije kvalitetne i najbolje odškolovane  pilote ne samo u našoj zemlji već i šire.
 
- U trenutku nevolje svi mi postajemo oružane snage, u trenutku nevolje ne postoji razlika između vojnog ili policijskog pilota, kao što ne postoji razlika između vojnog i policijskog helikoptera. U trenutku kada je našoj zemlji teško, a živimo u svetu u kome nikada ne možemo da isključimo da će biti teških vremena, svi moramo da postanemo jedno. Zato školovanje policijskih pilota u vojnim institucijama garantuje da ćemo, ako to ikada bude zatrebalo, biti jedna snaga, pod jednom komandom, nositi iste oznake, poštovati iste procedure- naglasio je ministar Vulin.
 
Zahvalivši se Ministarstvu odbrane na pruženoj mogućnosti, ministar policije je rekao da je ponosan što Srbija pokazuje da razmišlja dugoročno i što je ovim sporazumom policiji pružena mogućnost da planira i da na ovaj način odgovori na sve potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova za pilotima.
 
- Suštinska borba, u Srbiji i celom svetu, je borba za kadrove, borba za ljude. Lakše ćemo kupiti helikoptere, lakše ćemo nabaviti bilo koju opremu, nego što ćemo odškolovati i pronaći ljude. Ovo je način da odškolujemo i pronađemo ljude i da budemo sigurni da će naše potrebe ka Ministarstvu unutrašnjih poslova biti planske i sigurne-  poručio je ministar policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!