EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SRBIJI POD KONTROLOM : Ministar je apelovao na sve koji nisu vakcinisani

Novosti onlajn

25. 02. 2022. u 12:46

MINISTAR je apelovao na one koji se do sada nisu vakcinisali, da to učine, navodeći da tok pandemije zavisi od svih, zbog čega je važno pridržavati se mera, za koje se, prema njegovim rečima, dokazano zna da deluju

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СРБИЈИ ПОД КОНТРОЛОМ : Министар је апеловао на све који нису вакцинисани

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom i da se smanjuju brojevi i novozaraženih i pacijenata sa težom kliničkom slikom.

- Kapaciteti u bolnicama su manje popunjeni, što nam daje mogućnost da se više pozabavimo nekovid pacijentima, koji su morali da čekaju sve ovo vreme i ponovo reformišemo sistem za pacijente koji moraju da se zbrinu a nemaju koronu - rekao je Lončar prilikom obilaska Opšte bolnice u Požarevcu, u koju je resorno ministarstvo uložilo više od milion evra.

Ministar je apelovao na one koji se do sada nisu vakcinisali, da to učine, navodeći da tok pandemije zavisi od svih, zbog čega je važno pridržavati se mera, za koje se, prema njegovim rečima, dokazano zna da deluju.

Lončar je obišao požarevačku bolnicu koja je zahvaljujući ulaganjima Ministarstva zdravlja dobila novi, moderni skener, najnoviji rendgen i kompletno opremljen sanitet.

Ministar Zlatibor Lončar istakao da je za nove aparate uloženo više od milion evra.

- Sa ovim skenerom se postiže to da 200.000 pacijenata koji ovde gravitiraju, neće morati da idu na neko drugo mesto ili se rešava problem liste čekanja, jer će sve to moći da se uradi ovde - rekao je Lončar.

Dodao je da je dogovoreno da skener radi u dve smene i da se dodatno zaposle ljudi.

- Nama ni ovaj skener, ni sve što radimo, ne znači ništa ako nemamo ljude i ne ulažemo u njih - poručio je Lončar.

(Espreso)

BONUS VIDEO: NEOBIČNO DRVO: Raste u Požarevcu na samo jednoj lokaciji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VIŠEGODIŠNJA TRADICIJA SE NASTAVILA: Školska slava i Dan solidarnosti obeleženi novom posetom Meridianbeta Kosovu i Metohiji (FOTO)