NAJNOVIJI KORONA PRESEK: U Srbiji manje od 4.000 novozaraženih

Novosti online

24. 02. 2022. u 15:14

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da je virusom u poslednja 24 sata zaraženo još 3.718 osoba.

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: У Србији мање од 4.000 новозаражених

Foto: V.N.

Bitku sa koronom izgubilo je 49 pacijenata.

Ukupno je testirano 16.450 osoba.

Na respiratorima u bolnicama u Srbiji nalazi se 115 pacijenata.

Epidemijska situacija ide u dobrom pravcu

Profesor. dr Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za majku i dete, rekao je da očekuje smirivanje epidemijske situacije i da sve ide u dobrom pravcu.

Prema njegovim rečima, u Institutu za majku i dete trenutno se nalazi osmoro dece na kovid odeljenjima i troje i na intenzivnoj nezi, od kojih je dvoje na mehaničkoj ventilaciji.

To su, kako kaže, deca sa udruženim bolestima, koja zahtevaju takvo lečenje.

Rusku antikovid-vakcinu proizvodiće i  "Torlak"

Rusku antikovid-vakcinu u vidu spreja za nos, koju je u eksperimentalnoj fazi primio i predsednik Rusije Vladimir Putin, mogao bi da proizvodi i naš Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak". Ova nazalna vakcina još je u fazi kliničkih ispitivanja, a očekuje se da će ona biti završena do kraja aprila ili u maju. Čim u Rusiji zvanično krene proizvodnja, Srbija bi mogla da se dogovori o transferu tehnologije.

BONUS VIDEO: POZITIVNI ILI NEGATIVNI, UTVRDITE SAMI: Kako se koristi kućni test na kovid?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni