AGENCIJA Ujedinjenih nacija zadužena za razvoj država i teritorija (UNDP) u Kosovskoj Mitrovici rekonstruiše kuću Džafera Deve (1904-1978), ozloglašenog naciste koga su zbog surovosti zvali i kosmetski Hitler. Deva je bio jedan od osnivača velike Albanije i surove SS divizije Skenderbeg, koja je likvidirala Srbe, Jevreje i Rome u Drugom svetskom ratu.

Komentari (16)

Vasa

05.02.2022. 10:14

Нови светски поредак је почео да се успоставља 1990. Они који су заборавили историју треба да знају да је овакав антицивилизацијски модел сломљен сваког пута.

buki

05.02.2022. 16:17

@Djoka Proka - Ko da je sruši, komunisti? Isti su svi. Ono što su započeli nacisti na KiM, nastavili su Brozovi komunistiti, a od 90-ih opet na tome rade EU i SAD nacisti, koji su '45 samo dresove promenili.

Aleksandar Mihailović

05.02.2022. 11:08

Ovo je više nego skandal, neko se igra i sa UN i u njeno ime okorelog nacifašistu, zločinca i krvoloka proglašava istorijskom ličnošću a njegovu kuću za istorijsku i kulturnu baštinu. Koga to misle da vaspitavaju na bazi nacifašizma i zločina, da li će svoju decu iz SAD, UK, D,...F...sa ekskurzijama da dovode da se dive ovom zdanju i uče kako treba ubijati one koji su druge vere, nacije i drugačije misle? Zašto naša diplomatija ćuti, da li se boji da kaže šta sve ovo znači, da li se slaže sa idejom onih koji bi da motivišu secesioniste za nove zločine? Ko stoji iza ove ujdurme?

Soko

05.02.2022. 11:28

UN su postale kvazi organizacija koja se priklonila zapadnim okupatorima koji oživljavaju nacizam.Očito da nije bilo dovoljno pobediti Hitlera.Ta borba mora da se nastavi i za sva vremena uništi kapitalizam a sprovede liberalni komunizam.Zapadni teroristi na čelu sa korporatokratijama su stvorile anarhiju koja vodi ka uništenju većine ljudske populacije. Njima je glavni cilj da zaštite opljačkano i nastave sa pljačkom.

Meli

05.02.2022. 11:55

Smeta vas sve albansko jer vi serbi nemate historiu stvorili ste historiu na lexa albanaca historia pokazuje da nikad niste postojali na ovim prostorima vi ste okupatori docice vreme kada vishe necete postojati na europu veq na karpatama u aziu za rusima i kinezima.

Mile lala

05.02.2022. 12:14

А шта друго очекивати од фашизоидне европе, но да фаворизује идеје фашизма и да их подржава. Покушавају на све начине, па и преко културе, да отму КиМ од Србије и да понизе србски народ. Наравно, очекујем од свих наших институција да на сваки начин спрече ове скарадне поступке фашиста и да итдејствују светску осуду ових радњи. Смрт фашизму, слобода народу

Sudija

05.02.2022. 14:22

Zato ponavljam stoti put , u Kraljevu otvoriti rusku vojnu bazu - aerodrom, na Pešteru rusku radarsku bazu sa raketnim stanicama a u Medvedji kinesku raketnu bazu i mini aerodrom za dronove !!!! Ljudi..... zgaziće nas Euro i USA fašisti...... mali smo......na nivou smo Mesne Zajednice koliko smo mali..... mi im nista nemožemo, jedan brod-nosač u Jadranu ima više aviona nego cela Srbija !! Mora se dodati teg na nasu stranu vage !!!