VOZAČI OPREZ NA AUTO-PUTU E-80: Sneg u zoni tunela Sarlah, Pržojna padina i Progon

Tanjug

01. 02. 2022. u 22:55

NA auto-puu E-80, u zoni tunela Sarlah, Pržojna padina i Progon, smanjena brzina kretanja vozila usled snežnih padavina.

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ НА АУТО-ПУТУ Е-80: Снег у зони тунела Сарлах, Пржојна падина и Прогон

Foto: A. Rovčanin

Vozačima savetujemo da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Sneg povremeno umerenog inteziteta pada na području Ljiga, Požege, Zlatibora, Sjenice, Ivanjice, Kraljeva, Kruševca i Trstenika, saopšteno je večertas iz AMSS.

Na pojedinim putevima i u nižim predelima vožnja može biti usporenije i teža sobzirom da u ovim, južnim, jugozapadnim i istočnim krajevima treba očekivati deonice pod snegom, a zbog hladnog vazduha postoji opasnost i od zaleđivanja kolovoza.

U planinskim predelima vozači moraju računati sa vožnjom po raskvašenom ili ugaženom snegu visine do pet centimetara, dodaju iz AMSS.

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA

Na graničnom prelazu Šid teretna vozila čekaju tri sata da izađu iz zemlje, dok Na Kelebiji i Batrovcima čekaju dva sata, podaci su Uprave granične policije.

Putevi Srbije upozoravaju na izmene u režimu saobaćaja zbog radova na putevima, pa tako na potezu od petlje Beška do petlje Kovilj sutra od 7 do 15 časova saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Na deonici petlja Pojate - Ćićevac do 1. novembra izmenjen je režim saobraćaja za potrebe obezbeđivanje ulaza i izlaza sa gradilišta tokom izvođenja pripremnih radova u sklopu auto-puta E-761.

Vozila se naizmenično propuštaju na deonici Golo Brdo - HE Đerdap 1 i tako će biti do 15. februara od 7 do 17 časova svakog dana. 1

Na deonici Crkvine - Tutin do 1. jula obustavljen je saobraćaj zbog radova u punom profilu puta. Alternativni putni pravac Pazarište - Dojeviće; Dojeviće - Novi Pazar; Novi Pazar - Bregovi; Bregovi - Tutin. Za lokalni saobraćaj - povremeno propuštanje vozila u toku dnevnog dela dana. U toku noći na snazi potpuna obustava saobraćaja.

Na pružnom prelazu u Batajnici zatvoren je privremeno saobraćaj za teretna vozila pruge Beograd Centar - Novi Sad - Subotica - Državna granica (Kelebija). U toku dana moguće su kratkotrajne, povremene obustave saobraćaja za putnička motorna vozila.

Alternativni putni pravac za teretna vozila je preko raskrsnice Batajnički drum i kralja Milana Zetskog, do novoizgrađene Batajničke petlje, odakle se saobraćaj preusmerava ka Ugrinovcima ka Dobanovačkoj petlji i državnom putu broj 319. Alternativni putni pravac za kategorije vozila koja zakonski ne mogu da koriste auto-put je preko naseljenih mesta Nove Pazove, Stare Pazove, Vojke, Krnješevaca i Ugrinovaca.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba