VOZ JURI 200 NA SAT, NE PRELAZITE PRUGU: Železnica upozorava građane, ne ugrožavajte život i celokupnu bezbednost saobraćaja

Tanjug

24. 01. 2022. u 16:18

INFRASTUKTURE železnice Srbije upozoravaju građane da je zabranjeno i opasno prelaženje preko pruge za velike brzine Beograd - Novi Sad na nedozvoljenim mestima, s obzirom da voz za testiranje više puta u toku dana saobraćaja brzinom od 200 kilometara na čas.

ВОЗ ЈУРИ 200 НА САТ, НЕ ПРЕЛАЗИТЕ ПРУГУ: Железница упозорава грађане, не угрожавајте живот и целокупну безбедност саобраћаја

Foto: Novosti

Na pruzi su u toku dinamička ispitivanja koja će trajati do 5. februara, u periodu od sedam do 17 časova, saopštili su iz Infrastrukture železnice Srbije.

Poručili su i da je tokom dinamičkih ispitivanja pruge neovlašćenim licima zabranjen bilo kakav pristup i kretanje peronima i kolosecima u stanicama i duž čitave pruge.

- Nepoštovanjem ovih pravila građani direktno ugrožavaju sopstveni život i celokupnu bezbednost železničkog saobraćaja na brzoj pruzi, upozoravaju iz Infrastrukture železnice Srbije.

Kažu da je u proteklih nedelju dana testiranja na brzoj pruzi, primećeno da pojedinci prelaze preko ove pruge na mestima gde to nije dozvoljeno, čak i tamo gde je duž pruge postavljena zaštitna ograda, ugrožavajući na taj način sopstveni život.

U periodu dinamičkih testiranja brze pruge Beograd - Novi Sad pojačano je prisustvo pripadnika MUP-a, službe obezbeđenja Infrastrukture železnice Srbij i izvođača radova duž čitave ove deonice.

U saopštenju su podsetili da su dinamička testiranja na pruzi za velike brzine do 200 kilometara na sat Beograd - Novi Sad počela 17. januara 2022, a da su dan kasnije na prvu srpsku brzu prugu stigla i specijalna merna kola kompanije nemačkih železnica, koja su angažovana za realizaciju ovog posla.

Foto Tanjug

Testiranje brze pruge obavlja se fazno i po deonicama duž cele pruge, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara 2022. godine.

Za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd - Novi Sad u funkciji će biti dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica i u Kamendinu.

Oni će povremeno biti zatvarani u vreme prolaska mernih kola kojima se obavlja dinamičko testiranje brze pruge.

Infrastruktura železnice Srbije uputila je apel svim učesnicima u drumskom saobraćaju na ovim putnim prelazima da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi.

BONUS VIDEO: 

SIMULATOR VOŽNjE NOVOM BRZOM PRUGOM: Pogledajte kako će juriti voz od Beograda do Novo Sada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!