SVI PRIČAJU O LEPOTICI IZ SPLITA KOJU JE MATEJ POSLEDNJU ZVAO: Zašto je Maja isključila telefon i nestala sa društvenih mreža?

Novosti online

17. 01. 2022. u 00:47

POSLEDNJA osoba sa kojom se Matej Periš čuo telefonom pre nestanka u noći između 30. i 31. decembra bila je Splićanka Maja S., sestra njegovog drugara.

СВИ ПРИЧАЈУ О ЛЕПОТИЦИ ИЗ СПЛИТА КОЈУ ЈЕ МАТЕЈ ПОСЛЕДЊУ ЗВАО: Зашто је Маја искључила телефон и нестала са друштвених мрежа?

Foto: M. Anđela i Nestali.hr

 Ovo je policija utvrdila nakon analize Matejevog telefona, a to je u svojoj ispovesti za Mondo potvrdio i Matejev otac Nenad Periš, rekavši da je od policije dobio detaljan izveštaj sa kim se i kada njegov sin čuo te noći, kao i da je poslednji zabeležen poziv bio upućen sestri od prijatelja.

Splićanka je policiji rekla da Periša nije čula od buke, te da on navodno koristi opijate. Analiza telefona pokazala je da ju je zvao dva puta kobne noći nakon što mu se izgubio svaki trag.

- Misterija je zašto je Periš istrčao iz "Gotika" i krenuo ka Sava promenadi. Međutim, analizom njegovog telefona utvrđeno je da je on te večeri dva puta zvao na telefon izvesnu Maju S., sestru njegovog dobrog druga koji nije došao na doček u Beograd - kaže izvor i dodaje da Maja često boravi u Beogradu, a slike iz noćnog provoda često objavljuje na društvene mreže.

Policija je već obavila razgovor sa njom, a ne isključuje se mogućnost da je Matej upravo sa njom išao da se nađe, kada je istrčao iz kluba "Gotik", gde se provodio sa drugarima.

- Ona je, navodno, rekla da se javila na poziv i da nije čula šta joj Matej priča jer je bila glasna muzika u lokalu. Navela je da je Matej kao skiper morao naporno da radi jer je imao ciljeve koje je zacrtao i da nije mogao da ih postigne ukoliko ne konzumira opijate - kaže sagovornik.

Interesantno je i to da je Maja S., nakon što je javno dovedena u vezu s Perišem, obrisala nalog na Instagramu, a na Fejsbuku je stavila crnu sliku. Ona je, slično kao i Matejevi drugari koji su bili sa njim, blokirala svakoga ko je pitao za nestalog Periša: 

- Blokirala je svakog ko ju je pitao za Mateja i nestala je s mreža. Ovo je veoma čudno, jer su ona i Periš drugovi gotovo celog života. Inače, njen rođeni brat nije doputovao s Matejem jer je rekao da je u žalosti za drugom koji je poginuo jesenas, te da mu nije do slavlja - priča izvor iz Splita i dodaje da ne zna da li je atraktivna Splićanka još u srpskoj prestonici.

Splićanka i Matej poznaju se navodno godinama, a još jedna veza između njih je i to što je Periš navodno radio na njenim plovilima. U Splitu ima i firmu koja se bavi organizacijom krstarenja po Jadranu, a njena porodica je jedna od imućnijih. Splićanin je povremeno radio i kao skiper na brodovima.

BONUS VIDEO - Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša u noći nestanka

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare