KAKO SE PRIJAVITI ZA 100 EVRA: Ako ste danas ili pre ovog datuma napunili 30 godina, onda nemate pravo na novčanu pomoć

Novosti online

13. 01. 2022. u 09:03

MINISTAR finansija Siniša Mali, objavio je na svom instagram profilu objavu, ispod koje se nalazi objašnjenje za građane koji od Vlade Republike Srbije dobijaju jednokratnu novčanu pomoć, u cilju kontinuirane podrške usled pandemije korona virusa.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 100 ЕВРА: Ако сте данас или пре овог датума напунили 30 година, онда немате право на новчану помоћ

Foto: Profimedia/Ilustracija

- U cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije virusa COVID-19, Vlada Republike Srbije omogućava svim državljanima Republike Srbije od navršenih 16 do navršenih 29 godina, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, da u februaru dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra. Iznos u dinarskoj protivvrednosti je tačno 11.758,56 dinara.

Ko ima pravo na 100 evra u februaru?

 - S obzirom na to da je zakon koji propisuje dodelu ove novčane pomoći danas (13. januar 2022.) stupio na snagu, to znači da se ovaj datum uzima kao presečni za to ko ima pravo na pomoć od 100 evra. Svi državljani koji zaključno sa današnjim danom (i danas) napune 16 godina, imaju pravo, kao i svi oni koji od sutra pune 30 godina u ovoj godini - oni takođe imaju pravo. Ako su danas ili pre ovog datuma napunili 30 godina, onda nemaju pravo.

Prijave počinju 15.januara, a isplata 100 evra kreće od 1.februara 2022.

Prijave za novčanu pomoć će trajati od 15. do 30. januara 2022. godine na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa. Isplata 100 evra će krenuti već od 1.februara.

- Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

BONUS VIDEO: Ovo je prava snaga srpske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (0)

ČUDO NA ZLATIBORU Zgrada uspešno prkosi gravitaciji: Širi toranj u Pizi (FOTO)