VEDRANA RUDAN OŠTO O JADRANKI KOSOR: Zabunila se opsjednuta bijesom što bahati Đoković namjerava provaliti u Australiju

Novosti online

06. 01. 2022. u 16:40

HRVATSKA književnica Vedrana Rudan na portalu rudan.info objavila je kolumnu pod nazivom "Mreže, mreže" o drami koju proživljava Novak Đoković. NJen tekst prenosimo u celosti.

ВЕДРАНА РУДАН ОШТО О ЈАДРАНКИ КОСОР: Забунила се опсједнута бијесом што бахати Ђоковић намјерава провалити у Аустралију

Foto Tanjug

"Postoje neka majušna bića koja čitav život žele postati velika. Misle da je najkraći put do zvijezda očešati se o zaista velike. Sirota Jadranka Kosor jedna je od njih. Zato je naše hrvatsko moralno nešto osjetilo neodoljivu potrebu da napiše što misli o Đokoviću zatočenom u nekakvoj rupetini u Australiji.

'U uređenim državama, gđe zakoni vrijede za sve, zakoni vrijede za sve. Je l’ znaš tko sam ja, ne vrijedi. Ismijavanje pravila ne vrijedi. Nemeže. But: daleko je Australija.'

Naša bivša premijerka piše o kršenju zakona i „ismijavanju pravila“. Žena koja će u hrvatsku povijest ući, ako bude ušla, jedino kao žena koja je uselila u stan od 120m2 otet od dvojice srpskih đečaka kojima je jedini grijeh bio da su Srbi, usuđuje se pisati o „ismijavanju pravila“. Gospođa je prema „zakonu koji bi trebao vrijediti za sve“ imala pravo na stan od pedesetak kvadrata. Ne nužno srpskog.

Đoković je trenutno jedan od najvećih sportaša na svijetu. Može se reći da je bio naivan, ali baš nitko tko nešto o njemu zna ne bi smio napisati da je bahat čovjek. Ipak, usudila se. Bivša premijerka Hrvatske, zemlje općepoznate po „poštivanju zakona“.

Živimo u vremenu u kome do nas svakoga trena dopire režanje moralnih horizontala svih profila. Đoković im je crvena krpa. Vjerojatno nema većeg užitka nego biti nitko i ništa, hračnuti na spomenik nulte kategorije pa u svom sobičku ili velikom, raskošnom stanu samome sebi dati pet. Ipak, Kosor je zadnja na ovome svijetu koja bi smjela govoriti o moralu i poštenju.

Ovo je digresija. Visokoobrazovana gospođa i „ugledna“ analitičarka trebala bi biti elementarno pismena. Riječ nemeže u hrvatskom jeziku ne postoji. Pretpostavljam da je htjela upotrijebiti riječ nemere. Zabunila se opsjednuta bijesom što bahati Đoković namjerava provaliti u Australiju.

Smeta me i što upotrebljava riječ but umjesto ali. Engleski jezik danas jest sveprisutan, ali bi ga trebali izbjegavati ljudi poput gospođe Kosor koja ne zna da se na engleskom danas ne kaže „day after yesterday“. Nismo zaboravili kako je to izgovarala na hrvatskoj granici pozdravljajući turiste koji su ulazili u našu zemlju.

Gospođo Kosor! Mere li tako? U vašoj Hrvatskoj sve meže", napisala je Rudan u kolumni "Mreže, mreže".

Podsetimo, bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor prokomentarisala je Novaka Đokovića i dešavanja u Australiji na Tviteru, te navela:

"U uređenim državama, gde zakoni vrede za sve, zakoni vrede za sve. Je l’ znaš ko sam ja, ne vredi. Ismevanje pravila ne vredi. Ne može. Ali, daleko je Australija", napsala je Kosor na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KONAČNO JE ROĐENO VIŠE BEBA U SRBIJI: Broj novorođenčadi od januara do juna ove godine povećan 521 u odnosu na isti period lane